Sporedni likovi u Yu-Gi-Oh! GX-u

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Echo[uredi | uredi izvor]

Emeralda[uredi | uredi izvor]

Emeralda u Japanu poznata kao エメラルダ, Emeraruda je trener Astera Fenixa koja je volontirala da trenira Čeza, ali je sumnjala da financijska grupa njegove porodice pokušava uništiti Astera.Ona i Džejden otkrivaju da iza pokušaja da sa Aster financijski uništi stoji Mike.

Franz[uredi | uredi izvor]

Inotsume Makoto[uredi | uredi izvor]

Mr. Huffington[uredi | uredi izvor]

Mr. Huffington (Gospodin Huffington) u Japanu poznat kao Kumazo Maeda (前田熊蔵, Maeda Kumazō) je Chumlijev otac.On je vlasnik tvornice ljutog sosa i poznati igrač Dvoboj čudovišta.On u prvoj sezoni dolazi po Čamlija na Akademiju Dvoboja pošto shvata da mu je sin loš borac i da treba raditi u njegovoj tvornici.Kako bi Čamli dokazao suprotno i kako bi ostao on izaziva oca na dvoboj.Iako je Čamli bio pred vratima pobjede otac ga ipak pobjeđuje.Njegov otac je na noć prije odlazio na svjež zrak i čuo razgovor između Džejdena,Sajrusa i Čamlija koji su mu dali karte sa kojima je skoro pobjedio i tada on shvata da je tu našao prijatelje.Ujutro kada su trebali otići sa akademije Čamli dolazi na pristanište, ali tu ne nalazi oca nego samo pismo u kojem stoji da je njegov otac shvatio da nije važno samo učenje nego i prijatelji.Njegove poznatije karte su: Flippin the table, Dizzy Tiger i Dizzy Angel

Shido Garam (Gecko)[uredi | uredi izvor]

Linda[uredi | uredi izvor]

King of the Duel Spirits[uredi | uredi izvor]

Osamu[uredi | uredi izvor]

Mike[uredi | uredi izvor]

Tsutomu[uredi | uredi izvor]

Trapper[uredi | uredi izvor]

Pierre the Gambler[uredi | uredi izvor]

Slade i Jagger Princeton[uredi | uredi izvor]

Slade Princeton i Jagger Princeton (Slejd i Džeger Prinston) u Japanu poznati kao Chosaku Manjoume (万丈目長作, Manjōme Chōsaku) i Shoji Manjoume (目正司, Manjōme Shōji) su starija Chazzova braća. Slade je najugledniji političar u svijetu politike, a njegov brat Jagger je stekao ugled u financijskom svijetu. Oni žele da njihov mlađi brat Chazz postane i najugledniji u svijetu Dvoboja Čudovišta i tako će njihova porodica postati najmoćnija u svijetu. Tokom prve sezone oni postignu dogovor sa Kaibom da ukoliko njihov brat pobjedi u dvoboju protiv najjačeg igrača na akademiji da će im on prodati akademiju.Chazz je za to vrijeme boravio na Sjevernoj akademiji i pokušao je da vrati slavu na staroj akademiji tako što je doveo gomilu navijača sa Sjeverne akademije. Njegova braća vrše pritisak na njega, a pošto su smatrali da je njegov špil preslab kupili su gomilu jakih karata. Ipak na kraju on izgubi od Jadena, ali od njega uči jednu novu stvar, a to je da se dvoboj čudovišta igra iz zabave.Poslije toga njih dvojica shvataju što zapravo želi i tada ga ostavljaju na miru iako to nije što su očekivali. Kasnije se pojavljuju tokom borbe sa Skrivenim Čudovištima. Poznato je da igraju Dragon špil.

Pierce[uredi | uredi izvor]

Pierce u Japanu poznat kao Rick je Viperov usvojeni sin. Viper ga spašava, za vrijeme rata u kojem je i Viper učestvovao, od aviobombardiranja u čijoj je zoni Pierce bio i tada ga Viper usvaja nazivajući ga "anđelom koji je ušao u njegov život". Viper mu za poklon daje špil karata da se može igrati na ulici. Dok se igrao na ulici pregazio ga je autobus i poginuo je. Viper ga nije mogao prežaliti i sklapa pakt sa Yubelom.

Životinje[uredi | uredi izvor]

Pharaoh[uredi | uredi izvor]

Pharaoh (Faraon) je mačka profesora Bannera u kojoj živi njegov duh nakon nesreće sa Jahačima Sjena.Dok je Banner još uvijek bio živ on je vodio Faraona gdje god je krenuo osim na školske mitinge.

Vellian Crowler se jako boji ove mačke i bježi od nje, ali ipak jednom je pomilovao i tada je shvatio da Faraon nije opasan.

Nakon što je Bannerovo tijelo bilo uništeno njegov duh je sasvim slučajno ušao u Faraona.Ponekad i izađe u svom liku da podrži Džejdena u nevoljama.

Wheeler[uredi | uredi izvor]

Wheeler u Japanu poznat kao SAL (Super Animal Learning/Super pametna životinja), je majmun koji je modificarn u labaratoriju za igranje Dvoboja čudovišta.Pošto je u labaratoriju bio kažnjavan iglama za svaku grešku koju je napravio on bježi prema džungli svom pravom domu.On krade djevojčicu Jasmine Alexsinu prijateljicu.Jaden ga izaziva na dvoboj, ali uslov je da ukoliko pobjedi mora pustiti Jasmine.U toku dvoboja dolaze čuvari labaratorija koji ga žele uspavati i vratiti, ali Jaden ih zamoli da završe dvoboj.U međuvremenu dolazi i profesor Banner koji pomaže Jadenu.Pošto Wheeler ima mnogo kibernetičkih dodataku uz sebe može čak i pričati.Na kraju dvoboja Jaden ugleda majmune koji su ih cijelo vrijeme promatrali i shvaća zašto je Wheeler pobjegao.On uništava njegove kibernetičke dodatke, ali ipak mu ostavlja Duel Disk i poziva ga da odigraju još koji dvoboj ponekada.Wheeler igra Monkey špil koji sadrži karte kao Acrobat Monkey i Berserk Gorilla.

Shirley[uredi | uredi izvor]

Shirley u Japanu poznata kao Karen je krokodil u vlasništvu Jima Crockodila Cooka.Jim je smatra dijelom svoje obitelji, a ona ga uvijek štiti i ljubomorna je na ostale koje mu se približavaju čak je on nosi u specijalnom ruksaku.Nakon Jimovog dolaska na akademiju on je povjerava Crowleru i Bonaparteu koji se u je pratili u stopu.Na ceremoniji otvaranja nove godine na akademiji Jim je krenuo da se rukuje sa Jesseiem, a Shirley je tako zarežala na Jessea da ga je izludila.Kada je Jim prvi put upoznavao Tyranna on ga je napala tako da je Jim morao da je smiri elektro-magnetskim šokovima.