Maritza Olivares

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Maritza Olivares (Maritsa Olivares) meksička je glumica. Imala je uloge u telenovelama i filmovima, na primjer u hororu El espectro del terror.[1]

Njena najpoznatija uloga iz telenovele je ona Cayetane u seriji Između ljubavi i mržnje (španski: Entre el amor y el odio).

Maritza je imala operaciju na srcu. Ima kćerku po imenu Valentina Sumavsky.[2]

Filmografija[uredi | uredi izvor]

Maritza Olivares
  • El retorno de Walpurgis (1973) – Maria Wilowa
  • Los meses y los días (1973) – Cecilia
  • El espectro del terror (1973)
  • Adios, amor... (1973)
  • Adorables mujercitas (1974)
  • El caballo del diablo (1975)
  • La venida del rey Olmos (1975)
  • La vida cambia (1976)
  • Mil millas al sur (1978) – Nancy
  • Carroña (1978)
  • Lágrimas negras (1979)
  • Border Cop (1979) – prostitutka
  • Discoteca es amor (1979)
  • Tres mujeres en la hoguera (1979) – Susi
  • Discotec fin de semana (1979)
  • Perro callejero (1980)
  • El hogar que yo robé (1981) – Florita
  • Las braceras[3] (1981)
  • La chèvre (1981) – prostitutka
  • El ángel caído (1982) – Remedios Nova
  • Braceras y mojados (1984)
  • Pobre juventud (1986) – Lupita
  • Pobre señorita Limantour (1987)
  • Cartel de la droga (1990)
  • Mente criminal (1991)
  • De frente al sol (1992) – Elena
  • Máxima violencia (1994)
  • Alma rebelde (1999) – Almudenina majka
  • Entre el amor y el odio (2002) – Cayetana
  • Corazones al límite (2004) – Amalia Vallardes
  • La Malquerida (2014) – Olga

Reference[uredi | uredi izvor]

  1. ^ IMDb: Maritza Olivares
  2. ^ Rodrigo Rodríguez. El regreso de Maritza Olivares.
  3. ^ Michael Dear, Gustavo Leclerc (2013). Postborder City: Cultural Spaces of Bajalta California. Routledge. "In the film Las braceras, for example, Lyn May, Maritza Olivares, and Patricia Rivero develop a dark melodrama about prostitution at the border."