Marko Vešović (književnik)

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Marko Vešović rođen (1945.) u mjestu Pape kod Bijelog Polja (Crna Gora), je bosanskohercegovački i crnogorski književnik koji živi i radi u Sarajevu. Diplomirao je i doktorirao u Sarajevu. Pisao je i za Monitor.

Bibliografija[uredi | uredi izvor]

  • Nedjelja, 1970;
  • Osmatračnica, 1976;
  • Sijermini sinovi, 1979;
  • Kralj i olupina, 1996,
  • Poljska konjica, 2002;
  • roman Rodonačelnik, 1982,
  • Četvrti genije, 1988,
  • knjiga ratne proze Smrt je majstor iz Srbije, 1994

Nagrade[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

[1] www.pen.hr


Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Nedovršeni članak Marko Vešović (književnik) koji govori o bosanskohercegovačkim biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.