Masato Harada

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Masato Harada (原田眞人 Harada Masato, 原田真人 Harada Masato, rođen 3. jula 1949. godine u Numazuu) je japanski filmski režiser, kritičar, kao i glumac; Zapadnoj publici najpoznatiji kao Omura u filmu The Last Samurai'.

Filmografija[uredi | uredi izvor]

  1. The Choice of Hercules (2002)
  2. Inugami (2001)
  3. Spellbound (1999)
  4. Bounce ko gals (1997)
  5. Rowing Through (1996)
  6. Kamikaze Taxi (1995)
  7. Painted Desert (1993)
  8. Tuff 5 (1992)
  9. Gunhed (1989)
  10. The Heartbreak Yakuza (1987)
  11. Paris/Dakar 1500 (1986)
  12. Uindii (1984)
  13. Farewell, Movie Friend: Indian Summer (1979)

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]


System-users.svg Nedovršeni članak Masato Harada koji govori o biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.