Maserati 3200 GT

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Maserati 3200GT

3200 GT je bio luksuzni sportski coupé kojeg je od 1998. do 2002. godine proizvodila firma Maserati, a većinom se prodavao u Evropi.

Najoriginalniji dizajnerski detalj na njemu su bila zadnja svjetla sačinjena od LED dioda postavljenih u obliku bumeranga, a pokretao ga je 3.2-litreni V8 motor koji je uz pomoć dvaju turbo punjača razvijao snagu od 363 KS.

Dizajnom gotovo identičan nasljednik Coupé, kojim se firma vratila na američko tržište, predstavljen je 2002., a na njemu više nije bilo gore navedenih svjetala u obliku bumeranga koja su morala biti zamijenjena jer nisu udovoljavala američkim strogim zakonima o većoj uočljivosti stražnjeg dijela automobila tokom noćne vožnje.Sportcar sergio luiz ara 01.svg Nedovršeni članak Maserati 3200 GT koji govori o automobilima treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.