Maya Berović

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Maya Berović
Maya Berović.png
Osnovne informacije
Ime po rođenju Maja Berović
Rođenje (1987-07-08) 8. juli 1987 (32 god.)
Malešići, SR Bosna i Hercegovina, SFR Jugoslavija
Zanimanje pjevačica
Instrumenti vokali
Karijera 2006–sada
Izdavači
  • Grand produkcija
  • City Records
  • Imperia
Povezani umjetnici
Veb-sajt www.maya.co.rs

Maja Berović (rođena 8. jula 1987), poznata po umjetničkom imenu Maya, jest srbijanska pop-folk pjevačica.[1]

Biografija[uredi | uredi izvor]

Maya Berović rođena je 8. jula 1987. u mjestu Malešići kod Ilijaša. Svoj prvi album snimila je 2007. godine u Grand produkciji pod nazivom Život uživo. Pjesme u albumu su napisali Marina Tucaković i Aleksandar Milić. Nakon prvog albuma, Maya se razilazi s Grand produkcijom i Sašom Popovićem, nakon čega prelazi u IN Music, a kasnije u City Records.[2] Godine 2008. izdaje svoj drugi album Crno zlato. Sljedeće godine objavljuje singl "Koliko te ludo volim ja",[3] nakon čega nastupa po noćnim klubovima i diskotekama, praveći tako kratku medijsku pauzu. U izdavačkoj kući BN Music 2011. godine snima svoj album pod nazivom Maya 2011.[4] U oktobru 2012. izdaje album Djevojka sa juga, sa uvrštenim pjesmama "Mama, mama, Djevojka sa juga" i "Jedan pravi". Dvije godine kasnije slijedi peti studijski album Opasne vode na kojem se nalazi pjesma "Dečko za provod". Na albumu se našla i pjesma "Alkohol" kojom se Maja prestavila na prvom Pinkovom festivalu. Trenutno živi i radi u Beogradu.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

  • Život uživo (2007)
  • Crno zlato (2008)
  • Maya 2011 (2011)
  • Djevojka sa juga (2012)
  • Opasne vode (2014)
  • Viktorijina tajna (2017)
  • 7 (2018)

Reference[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]