Mensur Bajramović

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Accessories-text-editor.svg Ovaj članak je u začetku.
Članak treba imati najmanje 5 rečenica i linkove na druge postojeće članke. Uključite se i pomozite Wikipediji proširivanjem ovog članka.
Mensur Bajramović
Rođenje (1965-08-15) 15. august 1965 (54 god.)
Zenica, SFRJ

Mensur Bajramović rođen je 15. augusta 1965. u Zenici, gdje je i počeo košarkašku karijeru. Prve nastupe u timu Čelika ubilježio je 1980, a u periodu 1982-85. nastupao je i za sarajevsku Bosnu. Nakon toga se vratio u Čelik, odakle je kasnije otišao igrati u Tursku i Hrvatsku. Po povratku u rodnu Zenicu nastupao je još neko vrijeme u ekipi Čelika da bi 1997. prestao aktivno igrati košarku.

Po završetku igračke karijere ušao je u trenerske vode i na početku nove karijere vodio svoj dotadašnji klub, Čelik. U međuvremenu je određeni vremenski period proveo i kao selektor mlade muške košarkaške reprezentacije BIH u sezoni 1999/2000, ali i na poziciji asistenta selektora naše najbolje selekcije u mandatima Sabita Hadžića i Draška Prodanovića. U sezoni (2004/2005) bio je trener košarkaša Bosna ASA iz Sarajeva, s kojima je osvojio prvo mjesto u Ligi 10 šampionata BiH, a vodio ih je i kroz Ligu 6.