Mensur Bajramović

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Preferences-system.svg Ovom članku potrebna je jezička standardizacija, preuređivanje ili reorganizacija.
Pogledajte kako poboljšati članak, kliknite na link uredi i doradite članak vodeći računa o standardima Wikipedije.
Accessories-text-editor.svg Ovaj članak je u začetku.
Članak treba imati najmanje 5 rečenica i linkove na druge postojeće članke. Uključite se i pomozite Wikipediji proširivanjem ovog članka.
Mensur Bajramović
Rođenje

15. august 1965.

Zenica, BiH

Mensur Bajramović je rođen 15. augusta 1965. godine u Zenici, gdje je i započeo svoju košarkašku karijeru. Prve nastupe u timu Čelika ubilježio je 1980. godine, a u periodu od 1982-85. nastupao i za sarajevsku Bosnu. Nakon toga se vratio u Čelik, odakle je kasnije otišao igrati u Tursku i Hrvatsku. Po povratku u rodnu Zenicu nastupao je još neko vrijeme u ekipi Čelika, da bi 1997. godine prestao aktivno igrati košarku. Po završetku igračke karijere Mensur Bajramović je ušao u trenerske vode i na početku nove karijere vodio svoj dotadašnji klub Čelik. U međuvremenu je određeni vremenski period proveo i kao selektor mlade muške košarkaške reprezentacije BIH u sezoni 1999/2000, ali i na poziciji asistenta selektora najbolje naše selekcije u mandatima Sabita Hadžića i Draška Prodanovića. U sezoni (2004/2005) Bajramović je bio trener košarkaša Bosna ASA iz Sarajeva, sa kojima je osvojio prvo mjesto u Ligi 10 šampionata BiH, a vodio ih je i kroz Ligu 6. Mensur Bajramović je trenutno selektor muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.