Mensur Porović

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Question book-3.svg Moguće je da ovaj članak ne zadovoljava kriterije Wikipedije o relevantnosti.
Molimo da dodate reference iz nezavisnih izvora. Ukoliko ne dopunite reference, ovaj članak će biti obrisan u roku od 7 dana. Za više informacija pogledajte: Šta nije Wikipedia.
Ambox important.svg Ovaj članak sadrži dijelove koji liče na reklamu. Pomozite ga popraviti uklanjanjem promocionalnog sadržaja i neprikladnih vanjskih linkova, te dodajte sadržaj napisan s neutralnog gledišta.
Mensur Porović
Rođenje 1961.
Prijepolje, SFRJ
Zanimanje slikar

Mensur Porović rođen je 1961. u Prijepolju bosanskohercegovački likovni umjetnik. Srednju školu primijenjenih umjetnosti završio je u Sarajevu.

Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu odsjek slikarstvo završio je u klasi prof. Milivoja Unkovića. Član je Udruženja likovnih umjetnika BiH. Zaposlen je na mjestu direktora u Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti u Sarajevu. Priredio je više samostalnih i učesnik velikog broja kolektivnih izložbi.

Nagrade[uredi | uredi izvor]

  • 2009 – Nagrada za slikarstvo, 5. Bijenala umjetnosti minijature BiH.
  • 2012 – Nagrada za slikarstvo, Internacionalno annale savremene likovne umjetnosti minijature 2012.
  • 2013 – Nagrada za crtež, 7. Bijanala umjetnosti minijature BiH.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]