Mevludin Halilović

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Mevludin Halilović
Rođenje (1969-10-06) 6. oktobar 1969 (50 god.)
Živinice, SFRJ

Mevludin Halilović rođen je 6. oktobra 1969. u Živinicama. U Sarajevu je završio Srednju policijsku akademiju 1988, a Vojnu policijsku akademiju u Beogradu 1992. Radio je u Sekretarijatu unutrašnjih poslova BiH, Centru Službi sigurnosti kao inspektor općeg kriminaliteta i pomoćnik komandira PS, zamjenik komandira PS, zamjenik PS u PU Centar Sarajevo, načelnik PU Sarajevo, načelnik PU Stari Grad, načelnik PU Novo Sarajevo, inspektor policije u Odjeljenju za koordinaciju i usmjeravanje, Sektor uniformirane policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Od 1996. do danas pohađao i završio razne tečajeve i treninge u organizaciji IPTF-a, ICITAP-a, SFOR-a i drugih međunarodnih institucija i udruženja, uključenih u program osposobljavanja policijskih snaga BiH (seminar iz oblasti policijskih operacija u Kairu od 10. januara 1996. do 14. februara 1996. i seminar iz oblasti upravljanja u kriznim situacijama u SAD, Luisiana, State University od 01. oktobra do 16. oktobra 1998.)

Trenutno obavlja funkciju komesara policije MUP-a Kantona Sarajevo. Stalno je nastanjen u Sarajevu.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]