Minimax (TV-kanal)

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Minimax logo

Minimax je Centralno-evropski kanal na kojem se prikazuju animirane serije. Sa prikazivanjem je počeo 1999. godine u Mađarskoj, u Rumuniji od 2001. godine, u Češkoj i Slovačkoj od 2003. godine, a na području bivše Jugoslavije od 2008. godine. Ranije, u perodu 1999-2004 bio je emitovan i u Poljskoj. U Mađarskoj od aprila 2007. godine dijeli platformu sa kanalom Animax (anime) nakon osam sati. Bivši TV kanali koji su dijelilikanal sa Minimaxom su: MusicBox (muzički spotovi), Game One (video igre), iTV (video igre), i Cherry Music (muzički spotovi).

Glavni ciljevi Minimaxa su: edukacija, nenasilje, povećati popularnost novim serijama i novim klasicima. Ovi ciljevi su postavljeni zbog toga što je kanal namijenjen mlađim generacijama i njihovim roditeljima.

Animirane serije koje su emitovane: Braceface, Babar, Franklin, Jakers! The Adventures of Piggley Winks, Barbie filmovi, Thomas i prijatelji, Noddy, Bibi Blocksberg, Maya & Miguel, Miss Spider's Sunny Patch Friends, Miss BG, Miss Mallard Mysteries, My Little Pony, Littles Pet Shop.


Minimaks Srbija[uredi | uredi izvor]

Minimaks Srbija (sr. ćir. Минимакс Србија) je Minimaxov kanal napravljen 2008. za područje Srbije i srpskog govornog područja. Program se izvodi u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i BJR Makedoniji na srpskom jeziku. Minimaks Srbija je potpuno sinhronizovan na srpski jezik uključujući i reklame. Minimaxova popularnost raste na ovim područjima. Minimaks Srbija dolazi u satelitskim paketima: Max TV, Total TV, Digi TV i Minimax paketa na satelitu Amos.


Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]