Minimax (TV-kanal)

S Wikipedije, slobodne enciklopedije

Minimax je centralnoevropski televizijski kanal na kojem se prikazuju animirane serije. Sa prikazivanjem je počeo 1999. godine u Mađarskoj, u Rumuniji od 2001. godine, u Češkoj i Slovačkoj od 2003. godine, a na području bivše Jugoslavije od 2008. godine. Ranije, u perodu 1999-2004 bio je emitovan i u Poljskoj. U Mađarskoj od aprila 2007. godine dijeli platformu sa kanalom Animax (anime) nakon osam sati. Bivši TV kanali koji su dijelili kanal sa Minimaxom su: MusicBox (muzički spotovi), Game One (videoigre), iTV (videoigre) i Cherry Music (muzički spotovi).

Animirane serije koje su emitovane: Braceface, Babar, Franklin, Jakers! The Adventures of Piggley Winks, Barbie filmovi, Tomica i prijatelji, Noddy, Bibi Blocksberg, Maya & Miguel, Miss Spider's Sunny Patch Friends, Miss BG, Miss Mallard Mysteries, Moj mali poni, Littlest Pet Shop.

Minimaks Srbija[uredi | uredi izvor]

Minimaks Srbija (srpski: Минимакс Србија) je Minimaxov kanal osnovan 2008. za područje Srbije i srpskog govornog područja. Program se emituje u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji na srpskom jeziku. Minimaks Srbija je potpuno sinhronizovan na srpski jezik uključujući i reklame. Dolazi u satelitskim paketima: Max TV, Total TV, Digi TV i Minimax paketa na satelitu Amos.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]