Mirjana Karanović

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Mirjana Karanović
Mirjana Karanovic.jpg
Mirjana Karanović (2009)
Rođenje (1957-01-28) 28. januar 1957 (63 god.)
Beograd, Jugoslavija

Mirjana Karanović (Beograd, 28. januar 1957.) je jugoslavenska i srbijanska glumica.

Mirjana Karanović (dolje u sredini), premijera predstave Mamu mu jebem, ko je prvi počeo, Jugoslovensko dramsko pozorište, Beograd, 26. januar 2020.

Filmografija[uredi | uredi izvor]

  • tv serija "Ono naše što nekad bejaše" -
  • tv serija "Vratiće se rode" - Radmila Švabić
  • Grbavica (film) (2006) - Esma
  • Go West (2005) - Ranka
  • Život je čudo (2004) - Nada
  • tv serija Stižu dolari (2004) - Nevenka Krstić
  • Jagoda u supermarketu (2003) - Vlasnica supermarketa
  • tv serija Porodično blago (1998) - Suzana
  • Bure baruta (1998) - Natalija
  • Tri palme za dve bitange i ribicu (1998) - Direktorka
  • Podzemlje (film) (1995) - Vera
  • Bolje od bekstva (1993)
  • tv serija Fazoni i Fore (1993) - Alapača
  • Mala (1991) - Božidarka
  • Sabirni centar (1989) - doktorka Jelena Katić
  • Vreme čuda (1989) - Marta
  • Uvek spremne žene (1987)
  • Na putu za Katangu (1987) - Pevačica Zana
  • Život je lep (1985)
  • Otac na službenom putu (1985) - Senija, majka
  • Kamiondžije opet voze (1984)
  • Petrijin venac (1980) - Petrija
  • Majstori, majstori (1980) - Nastavnica matematike

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]