Mirza Selimović

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Mirza Selimović (rođen 23. novembra 1990) bosanskohercegovački je pjevač, pobjednik osme sezone muzičkog takmičenja Zvezde Granda.

Biografija[uredi | uredi izvor]

Rođen je u Tuzli, a odrastao u Srebreniku, gdje je završio gimnaziju. Nakon srednje škole, u Tuzli je upisao Građevinski fakultet.[1] Lokalnu popularnost je stekao učešćem u osmoj sezoni srbijanskog muzičkog takmičenja Zvezde Granda – sezona 2013/2014, u kojem je pobijedio. To mu je omogućilo snimanje prvog albuma za Grand produkciju. U decembru 2014. je objavio prvi album. Autor većine pjesama je Dragan Brajović Braja, a jednu pjesmu komponovao je Hari Varešanović.[2] Godine 2014. učestvovao je na petom Grand festivalu.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

  • 2014: Mirza Selimović

Singlovi[uredi | uredi izvor]

  • 2012: "Ljubavna"
  • 2014: "Sto kafana"
  • 2014: "Nema srećnog kraja"
  • 2015: "Ne dolazi u snove"
  • 2016: "Boliš me"
  • 2016: "Imaš me"
  • 2017: "Hiljadu ruža"
  • 2017: "Brod ludaka"
  • 2017: "Da se opet rodim" (sa Ivanom Selakov)
  • 2018: "Mjesto zločina"
  • 2018: "Digni ruke"
  • 2018: "Nemam kome"
  • 2019: "Avet" (sa Milicom Todorović)
  • 2019: "Ti i ja"
  • 2019: "Ko te pamti"

Festivali[uredi | uredi izvor]

  • Grand festival 2014. – Teško onom ko volio nije

Reference[uredi | uredi izvor]

  1. ^ "Mirza Selimović". Arhivirano s originala, 19. 7. 2018. Pristupljeno 13. 10. 2019.
  2. ^ Mirza Selimović ‎– Mirza Selimović (album)