Mladi Bosne i Hercegovine iz svijeta

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Spelling icon.svg Moguće je da ovaj članak ne poštuje standarde Wikipedije na bosanskom jeziku
kao što su upotreba afrikata, pravopis, pisanje riječi u skladu sa standardima, te način pisanja članaka.
MD LOGO V 2.jpg

Kao rezultat 'I Susreta mladih Bosne i Hercegovine iz svijeta', održanom u Sarajevu u perıodu 21. -26. 07. 2007. godine, osnovano je krovno udruženje mladih, koji žive van granica naše zemlje, pod nazivom Savez ”Mlada dijaspora” Bosne i Hercegovine.

Savez ”Mlada dijaspora” Bosne i Hercegovine je bosanskohercegovačko krovno udruženje omladinskih i studentskih organizacija iz dijaspore, koje se zalažu za jednu ujedinjenu, suverenu, demokratsku i jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu. Savez “Mlada dijaspora” BIH se ujedno i zalaže za Bosnu i Hercegovinu, kao zemlju članicu Evropske Unije i promoviše principe na kojima je Evropska Unija osnovana.

Glavni principi i ciljevi Saveza ”Mlada dijaspora” Bosne i Hercegovine su da se napokon sve omladinske/studentske organizacije povežu i da razviju užu saradnju. Prioritet je da se okupi potencijal mladih/studenata BH dijaspore, kako bi jednog dana Bosna i Hercegovina imala modernu i snažnu dijasporu. Savez ”Mlada dijaspora” Bosne i Hercegovine želi da visokoobrazovani i talentovani mladi ljudi BH dijaspore ne izgube kontakt sa BiH i da imaju u dijaspori organizaciju u čije aktivnosti mogu da se uključe ili koju mogu da iskoriste, radi stvaranja svojih ideja i projekata.

Za sada su u rad Saveza ”Mlada dijaspora” Bosne i Hercegovine uključene slijedeće organizacije:

Pomoć, podrška i saradnja nam je jako bitna, kako bi uspjeli pri realizaciji naših principa i ciljeva.

Ukoliko želite više informacija, molimo Vas da nam se obratite putem e-maila na adresu: info@mladadijaspora.ba ili posjetite nasu stranicu: https://web.archive.org/web/20080311015040/http://www.mladadijaspora.ba/

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]