Mladi Bosne i Hercegovine iz svijeta

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Preferences-system.svg Ovom članku potrebna je jezička standardizacija, preuređivanje ili reorganizacija.
Pogledajte kako poboljšati članak, kliknite na link uredi i doradite članak vodeći računa o standardima Wikipedije.
Spelling icon.svg Moguće je da ovaj članak ne poštuje standarde Wikipedije na bosanskom jeziku
kao što su upotreba afrikata, pravopis, pisanje riječi u skladu sa standardima, te način pisanja članaka.
MD LOGO V 2.jpg

Kao rezultat 'I Susreta mladih Bosne i Hercegovine iz svijeta', održanom u Sarajevu u perıodu 21. -26. 07. 2007. godine, osnovano je krovno udruženje mladih, koji žive van granica naše zemlje, pod nazivom Savez ”Mlada dijaspora” Bosne i Hercegovine.

Savez ”Mlada dijaspora” Bosne i Hercegovine je bosanskohercegovačko krovno udruženje omladinskih i studentskih organizacija iz dijaspore, koje se zalažu za jednu ujedinjenu, suverenu, demokratsku i jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu. Savez “Mlada dijaspora” BIH se ujedno i zalaže za Bosnu i Hercegovinu, kao zemlju članicu Evropske Unije i promoviše principe na kojima je Evropska Unija osnovana.

Glavni principi i ciljevi Saveza ”Mlada dijaspora” Bosne i Hercegovine su da se napokon sve omladinske/studentske organizacije povežu i da razviju užu saradnju. Prioritet je da se okupi potencijal mladih/studenata BH dijaspore, kako bi jednog dana Bosna i Hercegovina imala modernu i snažnu dijasporu. Savez ”Mlada dijaspora” Bosne i Hercegovine želi da visokoobrazovani i talentovani mladi ljudi BH dijaspore ne izgube kontakt sa BiH i da imaju u dijaspori organizaciju u čije aktivnosti mogu da se uključe ili koju mogu da iskoriste, radi stvaranja svojih ideja i projekata.

Za sada su u rad Saveza ”Mlada dijaspora” Bosne i Hercegovine uključene slijedeće organizacije:

Pomoć, podrška i saradnja nam je jako bitna, kako bi uspjeli pri realizaciji naših principa i ciljeva.

Ukoliko želite više informacija, molimo Vas da nam se obratite putem e-maila na adresu: info@mladadijaspora.ba ili posjetite nasu stranicu: https://web.archive.org/web/20080311015040/http://www.mladadijaspora.ba/

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]