NK Nemila

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Gnome-edit-clear.svg Ovaj članak zahtijeva čišćenje.
Molimo Vas da pomognete u poboljšavanju članka pišući ili ispravljajući ga u enciklopedijskom stilu.

Nogometni klub "Nemila" je nogometni klub iz istoimenog naselja u blizini Zenice. Takmiči se u Kantonalnoj nogometnoj ligi ZDK.

Historija[uredi | uredi izvor]

Do 1992. godine djelovao je pod imenom FK "Bistričak" Nemila. Kroz klub su prošle brojne generacije nogometaša, kako iz Nemile, tako iz okolnih mjesta koja gravitiraju Nemili (Topčić Polje, Vranduk, Orahovica, Begov Han), kao i brojni fudbaleri iz Zenice i Žepča.

U poslijeratnom periodu klub je dobio novi zamah, tako da je omasovljen rad, izvršena rekonstrukcija i modernizacija stadiona, te je uz pomoć lokalne zajednice i privrednika Nemile, klub dobio znatno bolju sportsku infrastrukturu. Posljedica organizacione i infrastrukturne obnove kluba je i stasavanje novih sjajnih fudbalskih imena od kojih su neki angažirani i u znatno jačim prvoligaškim klubovima u BiH.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]