Nedeljko Bajić Baja

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Nedeljko Bajić Baja
ŽanroviPop, Folk
Karijera1992–danas
IzdavačiDiscos
ZAM
GOLD
VIP
PGP RTS
Veb-sajthttp://www.nedeljkobajicbaja.com/index2.html

Nedeljko Bajić Baja (rođen 9. juna 1968) bosanskohercegovacki i srpski je pjevač pop-folka.

Biografija[uredi | uredi izvor]

Nedeljko Bajić Baja je rođen u Šipovu, mjestu nedaleko od Jajca. Odrastao u siromašnoj porodici s majkom, dvije sestre i dva brata, dok je oca izgubio u ranom djetinstvu. Početkom 1990tih se seli u Srbiju, nakratko u Zrenjanin, međutim do 1999. godine boravi u Novom Sadu gdje izdaje svoj prvi album 1992. godine. 1995. godine započinje saradnju sa Novicom Uroševićem. 1999. odlazi u Beograd. Prijeloman momenat u karijeri je doživio izlaskom na TV Pink. Trenutno živi u Austriji.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

  • Vreme briše sve (1992)
  • Eh Neno Neno (1994)
  • Usijanje (1996)
  • Ljubavnik (1997)
  • Čežnja strast i mržnja (1998)
  • Svetski čovek (1999)
  • Došlo vreme (2002)
  • Koktel ljubavi (2004)
  • Zapisano u vremenu (2007)
  • Album dragih uspomena (2010)
  • Snovi od stakla (2014)

Reference[uredi | uredi izvor]