Nermina Omerbegović

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Nermina Omerbegović, rođena 1964. u Sarajevu, je bosanskohercegovačka novinarka i pjesnikinja. Radi kao novinarka u Federalnoj novinskoj agenciji BiH (FENA BiH) te kao saradnica za kulturu dnevnog lista Oslobođenje.

Poeziju i književnu kritiku objavljivala je u listovima i časopisima Balcanis, ProFemina, LeteR International, Život, Lica, Apokalipsa, Plima i Secesija. Pjesme su joj prevođene na poljski, njemački i engleski jezik. Do sad je objavila zbirke poezije "Odrastanja" (Društvo pisaca BiH, 1996) i "Prizivanje dodira" (Synopsis, 2006).

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]


Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Nedovršeni članak Nermina Omerbegović koji govori o bosanskohercegovačkim biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.