Night in the Ruts

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Night in the Ruts
Album cover
studijski album Aerosmith
Žanr Hard rock
Dužina 35:41
Izdat November, 1979
Produciran 1979
Producent(i) Aerosmith, Gary Lyons
Izdavač Columbia Records
Diskografija Aerosmith
Draw the Line
(1977)
Night in the Ruts
(1979)
Rock in a Hard Place
(1982)

Night in the Ruts je bio šesti studiski album koji snimila i izdala američka grupa Aerosmith. Ovaj album je bio sniman od početka do kraja 1979. godine i bio je izdat krajem 1979. godine.

Night in the Ruts nije imao nikakve platnumske hitove. Jedan i jedini najveći hit, koji im je bio minorski hit, zvao se "Remember Walking". Ovu pjesmu je orginalno pjevao Shadow Morton, i ostao na vrh ljestvica samo mjesec dana nakon izdanja ovog albuma. Odmah je pao na ljestvicama kao njihovi hitovi "No Suprise" i "Cheesecake".

U isto vrjeme Joe Perry je napustio Aerosmith zbog toga sto je pretjeravao droge kao i Steven Tyler, i zbog neslaganja sa ženama članova. Joe Perry je vec odradio djelove gitare za pjesme "No Suprise", "Chiquita", i "Cheesecake". Brad Whitford je odradio ostale djelove, a isto tako je ih odradio Jimmy Crespo koji bi bio zamjenik za Joe Perrya od 1979. do 1985. godine.

Producent na ovom albumu nije bio Jack Douglas koji im je bio producent za njihove prošle albume. Columbia Records je izabrala producenta koji se zvao Gary Lyons. Na pola puta produkije, izdavačka kompanija je odmah organizovala turneju. Zbog toga album se nije mogao završiti do kraja 1979. godine i zato je tada bio i izdat.

Spisak pjesama[uredi | uredi izvor]

Sve pjesme su radili Joe Perry i Steven Tyler, ako ne piše drugačije.

  1. No Suprise 4:25
  2. Chiquita 4:25
  3. Remember Walking(S. Morton) 4:05
  4. Cheesecake 4:15
  5. Three Mile Smile 3:40
  6. Reefer Head Woman(J. Bennett/ J. Gilum/ L. Melrose) 4:00
  7. Bone to Bone (Coney Island Fish Boy) 3:00
  8. Think About It (J. McCartny/ J. Page/ K. Relf) 3:35
  9. Mia(S. Tyler)4:15

Članovi[uredi | uredi izvor]

Ostali[uredi | uredi izvor]