North Academy

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Škola
Sjeverna akademija.jpg
North Academy
Osnovana oko 2000. godine
Osnivač
Vrsta škole
Direktor/ica Dekan Foster
Lokacija Ledeno ostrvo negdje u južnim dijelovima Atlantskog okeana
Upisi Prijemni ispit
Stalni stanari Dekan Foster
Prvo pojavljivanje Yu-Gi-Oh! GX Epizoda 24

North Academy ili Sjeverna Akademija je fiktivna škola iz japanske animirane serije Yu-Gi-Oh! GX. Ova škola se nalazi na jednom ledenom ostrvu negdje u južnijim krajevima Atlantskog okeana. Prvi puta se pojavljuje u 24. epizodi kada Čez dolazi na tu akademiju nakon što je napustio Akademiju Dvoboja. Kada Čez dolazi pred vrata Sjeverne Akademije tu susreće Dekana Fostera kako sjedi u hladnoći pred vatrom i on mu objašnjava kako su ga učenici izbacili sa vođom Czarom. Čez izaziva Czara i dobija dvoboj i poštovanje. Iako se Sjeverna Akademija nalazi na ostrvu okovanim ledom ipak iza zidina ove akademije je toplo i nema leda, a izgledom podsjeća na Divlji zapad.Uniforme su crne, smeđe i sive i izgledaju kao kaputi. Ovu akademiju ne pohađaju djevojke iako razlog nije naveden. Posebnu pažnju privlače velika vrata na akademiji, a otvaraju se karticom.

Izgled i enterijer[uredi | uredi izvor]