Nymphadora Tonks

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Preferences-system.svg Ovom članku potrebna je jezička standardizacija, preuređivanje ili reorganizacija.
Pogledajte kako poboljšati članak, kliknite na link uredi i doradite članak vodeći računa o standardima Wikipedije.

Nymphadora Tonks je sporedni lik serijala knjiga i filmova Harry Potter književnice J.K. Rowling. Članica je Reda feniksa koja voli da ju se zove prezimenom. U drugom ratu protiv Voldemorta je bila lakše ozlijeđena i išla je u Sveti Mungo. Od harrypotterovske djece najdraže su joj Hermiona i Ginny. Ona je metamorfomagus i auror-vrlo mladi. Poslije Siriusove smrti jako je potištena. Zbog tuge oblik njenog animagusa se mijenja. Ona je zaljubljena u LUPINA. Veoma je nespretna. U zadnjem dijelu Harry Potter sage Tonks umire zajedno s Lupinom, a od njih jedino ostaje njihov sin Teddy.


HP - Harry Potter wordmark.svg Nedovršeni članak Nymphadora Tonks koji govori o Harryju Potteru treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.