Odskočna vrata (OGame)

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Nuvola apps package games.png Ovaj članak opisuje video igru OGame, ili njene dijelove, te kao takav ne odgovara stvarnosti, a pojmovi korišteni u opisu ne moraju da odgovaraju pojmovima u stvarnom životu.
Odskočna vrata
Odskocna vrata.gif
Osnovna cijena
Metal: 2.000.000
Kristal: 4.000.000
Deuterij: 2.000.000
Energija: 0

Odskočna vrata spadaju u specijalnu zgradu iz igre OGame, koju je moguće graditi isključivo na mjesecu. Za korištenje odskočnih vrata potrebno je imati bar 2 mjeseca i na svakom od njih izgrađena odskočna vrata. Ona omogućavaju trenutačno slanje flote sa jednog mjeseca na drugi bez potrošnje deuterija. Odskočnim vratima nije moguće transportirati resurse.

Između dva korištenja odskočnih vrata mora proći određeni period hlađenja od 60 minuta.

Izgradnja odskočnih vrata nakon prvog nivoa nema smisla, jer se povećavanjem na veće nivoe ne dobija nikakva bolja funkcionalnost.

Opis iz igre[uredi | uredi izvor]

Odskočne platforme su veliki odasiljači koji su u mogućnosti u istom trenu poslati čak i najveće flote do udaljenih odskočnih vrata u bilo kojoj galaksiji. Platforme zahtijevaju naprednu tehnologiju kao i veoma velike količine energije kako bi izvršile svoj zadatak.

Preduslovi[uredi | uredi izvor]

Kao preduslov za izgradnju odskočnih vrata potrebno je sljedeće:

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]