Orion Black

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Orion Black
Lik iz serijala o Harryju Potteru
Walburga i Orion Black.jpg
Rod muškarac
Dom Slytherin
Čistoća krvi čista krv
Vjernost obitelj Black
Prvo pojavljivanje Harry Potter i Red feniksaOrion Black (1929. – 1979.) je lik iz Harryja Pottera, najstariji sin Arcturusa Blacka II. i Melanije McMillan. On je oženio svoju sestričnu Walburgu Black, te dobio sinove Siriusa i Regulusa.

Orion je u Hogwartsu bio Slytherin. Zajedno sa svojom ženom je živio u kući na Grimmauldovom trgu u Londonu. Orion je zaštito kuću magijom. Orion i Walburga su voljeli Regulusa, te su bili ponosni kad je postao smrtonoša. I oni su se slagali sa lordom Voldemortom. Orion i Regulus su umrli 1979.

Kad je Sirius čistio kuću, pronašao je velik zlatni prsten koji je bacio u smeće, ali ga je Kreacher pokušao ukrasti. Sirius je na to rekao da je prsten pripadao njegovu ocu komu Kreacher nije bio onoliko odan koliko Walburgi.

Orion je također ime sjajne zvijezde i lovca iz grčke mitologije, a Black znači "crn".

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]