PCBSD

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
PC-BSD
Razvijatelj © iXsystems
Grupa OS-a BSD
Radno stanje U razvoju
Izvorni model Open source
Najnovija
stabilna verzija
8.1 / 20. juli 2010
Upravljanje
paketima
PBI
Podržane
platforme
i386
Korisnički
interfejs
KDE
Licenca PC-BSD License
Službena
web stranica
pcbsd.org


PC-BSD kao svoj cilj ima da bude lak za instaliranje i korištenje desktop OS-a, koje je izgrađeno na FreeBSD operativnom sistemu. Da bi se to postiglo, trenutno ima grafičku instalaciju, koja će omogućiti čak i UNIX novajlijama da ga lahko instaliraju, podese i koriste. Sistem dođe s "K" Desktop Environment (KDE) okruženjem, koje dočeka korisnika sa poznatim izgledom. PC-BSD je također razvio PBI sistem, koji omogućava korisniku da skine i instalira svoje aplikacije iz samo-raspakujućeg i instalacionog (self-extracting & installing) formata, slično InstallShield® na Windows®-u.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]


Video-display.svg Nedovršeni članak PCBSD koji govori o računarstvu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.