PewDiePie's Tuber Simulator

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
PewDiePie's Tuber Simulator
Izdavač(i)Outerminds Inc.
Distributer(i)Outerminds Inc.
PlatformaiOS, Android
Datum(i) objave29. 9. 2016.

PewDiePie's Tuber Simulator jest mobilna videoigra koju je napravio Outerminds Inc. Predstavlja najpopularnijeg YouTubera PewDiePieja koji daje glas liku.[1] Objavljena je 29. septembra 2016. na platformama iOS i Android.[2] Postala je najpopularnija igra na dan objavljivanja na Appleovom App Storeu na dan, a narednog dana je rečeno da je aplikacija preuzeta više od milion puta.

Prvobitno je bilo problema sa serverima zbog popularnosti igre.[3]

Gameplay[uredi | uredi izvor]

Igranje igre PewDiePie's Tuber Simulator simulira život YouTubera. Igrač stvara videozapise koji generiraju prikaze, valutu koja se koristi za kupovinu predmeta iz radnje kako bi ukrašavala prostoriju igrača. Kreiranje videozapisa također omogućava igraču da pridobije pretplatnike na YouTubeu, neophodne za otključavanje odabranih funkcija i dostignuća. Dostignuća se mogu dobiti ispunjavanjem određenog zadatka, uz nagradu gledišta i pretplatnika, kao i drugih stvari. Igrač može koristiti i "bux" za kupovinu posebnih predmeta kao što su odjeća ili povećanje veličine prostora igrača. "Brains" se mogu koristiti za otključavanje dodatnih funkcija kao što su dodatni slotovi za isporuku. Dostupan je i miniigram pod nazivom "Puggle", koji podsjeća na pachinko, koji se može koristiti za ubrzavanje procesa isporuke i dobijanje druge robe. Na raspolaganju je i niz takmičenja za korisnike koji mogu učestvovati, svaka s temom koja odgovara upisanim sobama. Ulazak na takmičenje košta pet buxa.

Reference[uredi | uredi izvor]

  1. ^ Perez, Sarah. "PewDiePie's new game "Tuber Simulator" hits the top of the App Store, crashes". TechCrunch (jezik: engleski). Pristupljeno 16. 9. 2017. no-break space character u |title= na mjestu 70 (pomoć)
  2. ^ Spangler, Todd (30. 9. 2016). "'PewDiePie's Tuber Simulator' Game Servers Crash as It Hits No. 1 on Apple's App Store Chart". Variety (jezik: engleski). Pristupljeno 16. 9. 2017.
  3. ^ Loterina, Chris (1. 10. 2016). "PewDiePie's 'Tuber Simulator' Tops The App Store Charts, Crashes Servers Due To Immense Popularity". Tech Times (jezik: engleski). Pristupljeno 8. 2. 2019.