Pink BH

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
(Preusmjereno sa Pink Media BH)
Pink BH
Početak emitiranja22. oktobar 2018.
VlasnikPink International Company (Pink Media Group)
Format slike1080i (HDTV)
SloganTelevizija za tebe
DržavaBosna i Hercegovina
Jezikbosanski
SjedišteFra Anđela Zvizdovića 1, Sarajevo
Raniji naziv(i)Pink Media BH (2018)
Bratski kanal(i)Pink TV
Pink 2
Pink 3 Info
Pink M

Pink BH bosanskohercegovačka je televizija sa sjedištem u Sarajevu. S emitiranjem je počela 3. septembra 2018. pod nazivom Pink Media BH, dok se od 22. oktobra 2018. emitira pod trenutnim nazivom.[1]

Napravljena je nakon što je Pink Media Group prodala nacionalnu mrežu Pink BH (sada Nova BH) kompaniji United Group.[2][3]

Historija[uredi | uredi izvor]

Pink Media BH počela je s emitiranjem 3. septembra 2018. nakon što je Pink Media Group prodala nacionalnu televiziju Pink BH kompaniji United Group. Televizija je na svom programu prikazivala sličan sadržaj onom na Pink TV iz Srbije. Istog dana, počinje emitiranje Pink Media u Crnoj Gori, koja se također emitira nakon prodaje nacionalne televizije Pink M.

Televizija 22. oktobra 2018. mijenja ime u Pink BH, kao i Pink M u Crnoj Gori. Ubrzo, televizija dobija gledaoce koji su ranije bili prisutni dok je televizija imala nacionalnu frekvenciju.

Uprava Pink BH rukovodi televizijom iz ureda u Sarajevu i Banjoj Luci, koji direktno odgovaraju generalnom menadžeru i vlasniku Pink Media Group, Željku Mitroviću. Generalni direktor Pink BH je Đorđe Sikimić, a funkcije zamjenika generalnog direktora, direktora marketinga i glavnog i odgovornog urednika obnaša Lajla Torlak.

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]

Reference[uredi | uredi izvor]

  1. ^ "Naziv medijske usluge - Pink Media BH". www.rem.rs (jezik: srpski). www.rem.rs. Pristupljeno 9. 10. 2018.
  2. ^ "Novi kanal PINK MEDIA BH" (jezik: Bosnian). telemach.ba. telemach.ba. Pristupljeno 9. 10. 2018.CS1 održavanje: nepoznati jezik (link)
  3. ^ "Prodao Pink Amerikancima, ali ne odustaje od tržišta BiH i Crne Gore" (jezik: Bosnian). www.biznisinfo.ba. www.biznisinfo.ba. Pristupljeno 9. 10. 2018.CS1 održavanje: nepoznati jezik (link)