Please Forgive Me

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
"Please Forgive Me"
Pjesma
singles hronologija
"Touch the Hand" "Please Forgive Me" "All for Love"

" Please Forgive Me " je pjesma kanadskog rok muzičara Bryana Adamsa . Objavljena je u oktobru 1993. kao jedini singl i bonus pesma sa njegovog albuma kompilacije najvećih hitova So Far So Good . Singl je dostigao sedmo mjesto na američkoj Billboard Hot 100 i drugo mjesto Billboard Adult Contemporary top liste. U Ujedinjenom Kraljevstvu, zauzeo je drugo mjesto na UK Singles Chart. To je njegov jedini australijski broj jedan singl koji nije napisan za film, a također je bio na vrhu top lista Belgije, Kanade, Francuske, Irske, Norveške i Portugala.

"Please Forgive Me" napisali su Adams i producent Robert Lange. Pjesma ima instrumentalni uvod, koji se nalazi samo na albumskoj verziji pjesme. Adams je za Songfacts rekao da je to bila [2] od prvih pjesama u kojoj je pristao da koristi modulaciju .

Muzički video[uredi | uredi izvor]

Muzički spot za pjesmu snimljen je u studiju za snimanje i uključuje Adamsa, njegov bend i psa. Adams i njegovi kolege iz benda su se sprijateljili sa psom – koji je pripadao vlasniku studija – dok su snimali pesmu. Video za Adamsov singl " I Thought I'd Seen Everything " iz 2008. podsjeća na muzički spot.

Reference[uredi | uredi izvor]

  1. ^ "200 Greatest Soft Rock Songs". entertainment.expertscolumn.com.
  2. ^ "Please Forgive Me". Songfacts.com. Pristupljeno December 18, 2009.