Idi na sadržaj

Pomoć:Uvod u stranice za razgovor/1

S Wikipedije, slobodne enciklopedije

Stranice za razgovor
Započnite konverzaciju

Raspored
Olakšano praćenje rasprave

Primjeri
Još primjera rasporeda

Sažetak
Pregledajte šta ste naučiliAko imate pitanja, nedoumice ili komentare vezane za poboljšanje članka na Wikipediji, Vašu zabilješku možete ostaviti na stranici za razgovor tog članka.


Do stranice za razgovor dolazite klikom na karticu "Razgovor" na vrhu članka. Ako je kartica prikazana u crvenoj boji, to samo znači da još niko nije ostavio komentar; slobodno započnite raspravu.


Kada započinjete novu temu za raspravu, stavite je na dno stranice za razgovor. Najbolji način da to učinite je klikom na karticu "Dodaj temu" na vrhu stranice. Ovo će Vam omogućiti da unesete naslov nove sekcije i Vaše komentare.


Ako odgovarate na nečije primjedbe, svoj komentar stavite ispod njihovog. To možete učiniti klikom na link "[uredi izvor]" s desne strane naslova sekcije u koju želite dodati Vaš komentar.


Uvijek potpisujte svoje komentare koristeći ~~~~. Ovaj tekst će automatski unijeti Vaše korisničko ime i link ka Vašoj ličnoj stranici za razgovor, zajedno sa vremenom kada ste sačuvali izmjenu na stranici. Možete odabrati izgled Vašeg potpisa ukoliko imate registrovan račun. Ako niste prijavljeni, tada će broj (IP adresa) koji predstavlja Vašu internetsku vezu biti prikazan kao Vaš potpis.