Pomoć:Uvod u stranice za razgovor/2

S Wikipedije, slobodne enciklopedije

Stranice za razgovor
Započnite konverzaciju

Raspored
Olakšano praćenje rasprave

Primjeri
Još primjera rasporeda

Sažetak
Pregledajte šta ste naučiliSvi koji doprinose Wikipediji imaju svoju vlastitu korisničku stranicu za razgovor. Na ovoj stranici svako može ostaviti poruku za Vas. Ljudi Vam mogu postavljati pitanja ili Vas savjetovati. Postoje i određeni automatizirani "botovi" koji mogu ostavljati korisne poruke.


Kada registrovani korisnik primi poruku, na vrhu svog ekrana može vidjeti obavijest:

Screenshot of talk page notification for logged-in user


Neregistrovani korisnici koji dijele internetski priključak, poput školskih ili kućnih mreža, dobivaju zajedničku stranicu za razgovor. Ako neko ostavi poruku neregistrovanom korisniku, on će vidjeti obavijest na vrhu bilo koje stranice na kojoj se trenutno nalazi:


Da biste odgovorili, dodajte komentar ispod poruke na Vašoj vlastitoj korisničkoj stranici za razgovor (započnite poruku sa {{ping|korisničko_ime_kojem_odgovarate}} kako bi oni dobili obavještenje da ste odgovorili).


Obično možete pronaći stranicu za razgovor urednika klikom na link sa oznakom "razgovor" u njihovom potpisu, koji se nalazi na kraju njihovih poruka. Također uvijek možete doći do njihove korisničke stranice za razgovor klikom na njihovo ime u potpisu, te zatim kliknuti na karticu "Razgovor", kao što biste učinili i kod članaka.