Pomoć:Uvod u uređivanje wikiteksta/4

S Wikipedije, slobodne enciklopedije

Uređivanje stranica
Aktivirajte režim uređivanja

Formatiranje
Uredno uređivanje

Linkovi i wiki linkovi
Povežite stranice jednu s drugom

Sačuvajte izmjene
Objavljivanje

Stvaranje novih članaka
Izdrada stranice od nule

Sažetak
Pregledajte šta ste naučiliSažetak (opišite šta ste izmijenili)
 

Ovo je manja izmjena Prati ovu stranicu

Čuvanjem izmjena prihvatate uslove korištenja i neopozivo se slažete da svoj doprinos objavite pod licencama CC BY-SA 4.0 i GFDL. Slažete se da su veza ili URL dovoljni za priznanje autorstva pod licencom Creative Commons.

Objavi izmjene Prikaži izgled Prikaži izmjene Otkaži

 


Kad mislite da ste spremni objaviti vaše izmjene, postoji nekoliko stvari koje biste trebali uraditi


Prije objavljivanja obavezno prikažite pregled vaših izmjena kako biste provjerili izgled klikanjem na Prikaži izgled. Svi pravimo greške, ali s ovim alatom možemo preduhitriti mnoge prije samog objavljivanja.


Napišite kratki opis vaših izmjena u polje "Sažetak" kako biste pomogli kolegama kakve ste izmjene napravili i prihvatljivo je da su objašnjenja izmjena jako kratka. Ako ste popravili zatipak, možete kratko napisati "popravljen zatipak".


Ako ste napravili manju izmjenu koja ne mijenja ništa naročito, kao što su ispravke gramatike, označite polje "☑ Ovo je manja izmjena" . Izmjene takve vrste ne bi trebale mijenjati suštinu članka.


Kako biste dodali članak na Spisak praćenja i tako bili obavješteni o kasnijim promjenama koristite polje "☑ Prati ovu stranicu".


Pregledali ste vaše izmjene? Napisali sažetak? Onda ste spremni za konačni korak: Kliknite dugme Objavi izmjene, i vaše izmjene će biti spašene!