Posao.ba

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Wiki letter w.svg Ovaj članak je siroče zato što nema ili vrlo malo ima drugih članaka koji linkuju ovamo.
Molimo Vas da postavite linkove prema ovoj stranici sa srodnih članaka(23-02-2012)
Spelling icon.svg Moguće je da ovaj članak ne poštuje standarde Wikipedije na bosanskom jeziku
kao što su upotreba afrikata, pravopis, pisanje riječi u skladu sa standardima, te način pisanja članaka.
Gnome-edit-clear.svg Ovaj članak zahtijeva čišćenje.
Molimo Vas da pomognete u poboljšavanju članka pišući ili ispravljajući ga u enciklopedijskom stilu.

Posao.ba je internet portal koji koji osobama koje traže posao omoguċava kontakt sa poslodavcima, a s druge strane pruža poslodavcima usluge traženja adekvatnih kadrova .

Posao.ba zasad je podijeljen na dvije osnovne sekcije - jedna je namijenjena poslodavcima, a druga posloprimaocima. Da bi koristili sve usluge koje im se nude, i jedni i drugi moraju imati registrovan korisnički profil (registracija je besplatna i vrlo jednostavna).

Sekcija namijenjena poslodavcima omogućava besplatno objavljivanje oglasa za slobodna radna mjesta u običnom formatu, pretraživanje objavljenih biografija posloprimaoca, te besplatno korištenje alata za selekciju i odabir kadrova. Za atraktivnije pozicije, te za one koji se žele istaći, u ponudi su i posebni tipovi plaćenih oglasa: Izdvojeni posao, Izdvojeni poslodavac i Logo oglas.

Sekcija namijenjena posloprimaocima omogućava besplatno pretraživanje oglasa za slobodna radna mjesta prema ključnoj riječi, gradu u kojem se posao nudi, stručnoj oblasti posla i datumu objave oglasa (dostupno svim posjetiocima web stranice).

Za registrovane posloprimaoce nudi se opcija kreiranja do 5 biografija koje će biti dostupne poslodavcima (evropski format; verzije na bosanskom i engleskom jeziku). Biografije se kreiraju popunjavanjem ponuđenih polja u okviru formulara (Podaci o biografiji, obrazovanje, radno iskustvo), a omogućen je i upload dodatnih dokumenata (Prilozi). Biografije su pohranjene u dijelu pod nazivom Moje biografije odakle su lahko dostupne za pregled i promjene.

Ako dostupnost vaše biografije registrovanim poslodavcima nije dovoljan razlog da se registrujete kao posloprimalac i kreirate svoju biografiju, onda će vas možda zanimati činjenica da biste kao registrovani posloprimalac imali mogućnost da svoje biografije pregledate, a time i spasite u PDF, koji je pogodan za printanje ili slanje e-mailom.

Magazin Posao.ba je možda jedan od težih poduhvata kojeg su se prihvatili entuzijasti koji stoje iza ovog portala. Naime, magazin izlazi od augusta 2006. i distibuira se besplatno u Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci, Zenici, Tuzli, Brčkom, Bjeljini i Bihaću, a dostupan je u središnim gradskim zonama, tržnim cetrima, gradskom prevozu, te najatraktivnijim ugostiteljskim objektima širom Bosne i Hercegovine.

Posao.ba, bh. web portal za zapošljavanje, u januaru 2007. godine je postao ravnopravni partner EMEA Network grupacije – najveće i najpoznatije svjetske grupacije četrnest najboljih internet stranica i portala za zapošljavanje s područja Evrope, Bliskog Istoka i Afrike.

S ciljem poboljšanja ponude na regionalnom tržištu rada web portal Posao.ba potpisao je sporazum o međusobnoj saradnji sa vodećim regionalnim web portalima za zapošljavanje MojPosao (Hrvatska) i Infostud (Srbija).