Posao.ba

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Posao.ba je internet portal koji koji osobama koje traže posao omoguċava kontakt sa poslodavcima, a s druge strane pruža poslodavcima usluge traženja odgovarajuċih kadrova.[1]

Posao.ba je podijeljen na dva osnovna odjeljenja - jedno je namijenjeno poslodavcima, a drugo posloprimaocima. Da bi koristili sve usluge koje im se nude, i jedni i drugi moraju imati registrovan korisnički profil (registracija je besplatna i jednostavna).

Odjeljenje namijenjeno poslodavcima omogućava besplatno objavljivanje oglasa za slobodna radna mjesta u običnom formatu, pretraživanje objavljenih biografija posloprimaoca, te besplatno korištenje alata za odabir kadrova. Za atraktivnija radna mjesta, te za one koji se žele istaći, u ponudi su i posebne vrste plaćenih oglasa: Izdvojeni posao, Izdvojeni poslodavac i Logo oglas.

Odjeljenje namijenjeno posloprimaocima omogućava besplatno pretraživanje oglasa za slobodna radna mjesta prema: ključnoj riječi, gradu u kojem se posao nudi, stručnoj oblasti posla i datumu objave oglasa (dostupno svim posjetiocima web stranice).

Za registrovane posloprimaoce nudi se izbor pisanja do 5 biografija koje će biti dostupne poslodavcima (evropski format; verzije na bosanskom i engleskom jeziku). Biografije se upisuju popunjavanjem ponuđenih polja u okviru formulara (Podaci o biografiji, obrazovanje, radno iskustvo), a omogućen je i upload dodatnih dokumenata (Prilozi). Biografije su pohranjene u dijelu pod nazivom Moje biografije, odakle su lahko dostupne za pregled i promjene.

Ako dostupnost biografije posloprimaoca registrovanim poslodavcima nije dovoljan razlog da se registruje kao posloprimalac i napiše svoju biografiju, onda registrovani posloprimalac ima mogućnost da svoju biografiju pregleda, a time je i spasi u PDF formatu, koji je pogodan za štampanje putem pisača ili slanjem e-mailom.

U okviru ovog portala redovno izlazi i magazin Posao.ba od augusta 2006. i distibuira se besplatno u: Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci, Zenici, Tuzli, Brčkom, Bijeljini i Bihaću. Dostupan je u središnjim gradskim područjima, tržnim cetrima, gradskom prevozu, te najatraktivnijim ugostiteljskim objektima širom Bosne i Hercegovine.

Posao.ba, bh. web portal za zapošljavanje, je u januaru 2007. godine postao ravnopravni partner EMEA Network grupacije – najveće i najpoznatije svjetske grupacije 14 najboljih internet stranica i portala za zapošljavanje s područja Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

S ciljem poboljšanja ponude na regionalnom tržištu rada, web portal Posao.ba potpisao je sporazum o međusobnoj saradnji sa vodećim regionalnim web portalima za zapošljavanje MojPosao (Hrvatska) i Infostud (Srbija).

Reference[uredi | uredi izvor]

  1. ^ "Posao.ba, O nama". posao.ba. Pristupljeno 9. 4. 2020.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]