Razlika između verzija stranice "Čopor"

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
[nepregledana izmjena][nepregledana izmjena]
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Luckas-bot (razgovor | doprinosi)
m robot Dodaje: cs:Smečka
CERabot (razgovor | doprinosi)
m Bot: Automatska zamjena teksta (-skupini +grupi)
Red 13: Red 13:
Sljedeća po veličini broja životinja, koja je u pravilu dosta veća od čopora se naziva [[krdo]].
Sljedeća po veličini broja životinja, koja je u pravilu dosta veća od čopora se naziva [[krdo]].


Losovi, jeleni, divokoze i druge životinje koje su u skupini [[lovina|lovine]] se okupljaju u grupu jer time povećavaju sigurnost. Druga skupina životinja koje su lovci, okupljaju se jer u čoporu im je lov uspješniji. No to bi bili samo dva osnovna razloga za život u čoporu. Od vrste do vrste se to još nijansira.
Losovi, jeleni, divokoze i druge životinje koje su u grupi [[lovina|lovine]] se okupljaju u grupu jer time povećavaju sigurnost. Druga skupina životinja koje su lovci, okupljaju se jer u čoporu im je lov uspješniji. No to bi bili samo dva osnovna razloga za život u čoporu. Od vrste do vrste se to još nijansira.


[[Kategorija:Biologija]]
[[Kategorija:Biologija]]

Verzija na dan 24 august 2009 u 14:51

Riječ čopor označava okupljanje većeg broja (više od dvije) iste vrste divljih životinja iz razreda sisara. Razlozi zbog kojih se okupljaju i žive u čoporu su od vrste do vrste različite, ali u svakom slučaju takav oblik života donosi određene prednosti svakom pojedinom članu čopora.

Vrste koje se okupljaju u čopore:

Sljedeća po veličini broja životinja, koja je u pravilu dosta veća od čopora se naziva krdo.

Losovi, jeleni, divokoze i druge životinje koje su u grupi lovine se okupljaju u grupu jer time povećavaju sigurnost. Druga skupina životinja koje su lovci, okupljaju se jer u čoporu im je lov uspješniji. No to bi bili samo dva osnovna razloga za život u čoporu. Od vrste do vrste se to još nijansira.