Razlika između izmjena na stranici "Razgovor s korisnikom:Witchunter"

Idi na navigaciju Idi na pretragu
→‎sr.wiki: novi odjeljak
m (→‎Brisanje: novi odjeljak)
(→‎sr.wiki: novi odjeljak)
 
 
Ako naletiš na nešto nepotrebno ili ako hoćeš da se pobriše neka greška, onda postavi <nowiki>{{brisanje|razlog}}</nowiki> na vrh stranice ili slike. Pozz --[[Korisnik:Seha|Amir]] [[Razgovor_sa_korisnikom:Seha|<small>pitaj</small>]] 23:00, 1 oktobar 2009 (CEST)
 
== sr.wiki ==
 
Zdravo Witchhunter
 
Nema problema. Ja sam tvrdio nesto tako da je red da objasnim. Posto dugo vremena nisam bio na sr.wiki namjerno sam otisao da bih vidio kakvo je stanje danas i mogu reci da vidim da je kvalitet i neutralnost umnogome poboljsana. Ali i dalje vidim veliki broj problema. Evo nekoliko primjera:
 
*Mjesta, sportske ekipe, planinski vrhovi itd koji se nalaze u rs su uvijek opisani kao mjesta u rs a ne u bih mada je praksa na svim wikipedijama navesti drzavu a ne nizi stepen organizacije unutar te drzave. (Ovo pravilo vazi i za sve druge drzave osim BiH na sr.wiki) Primjeri:
** ФК Борац је фудбалски клуб из Бања Луке, у Републици Српској
** Kategorija u kojoj se gore navedeni klub nalazi je "Фудбалски клубови у Републици Српској". Takodjer FKB je u kategoriji "Српски фудбалски клубови".
 
*Bezpotrebno politiziranje
**...а потичу од исламизованих Словена (претежно Срба и Хрвата) средњовековне Босне. Ovdje se radi o osnovnom ne poznavanju historije i anahronizmu. Nacija uopce ne postoji prije 16. vijeka. Slaveni niti su bosnjaci, niti su srbi, niti kinezi nego slaveni. Osobe sa neizjasnjenom nacionalnom pripadnostu zbog toga sto pojam nacije u to vrijeme nije ni postojao. Tvrdnje da su Bosnjaci Srbi, ili recimo obrnuto su ciste gluposti uvijek u cilju dokazivanja da nesto nekome pripada, da je neko nekome nesto uzeo, da nekome nije mjesto ovdje ili ondje itd.
*Bosnjacki jezik. Ustav BiH kao i svi zvanicni dokumenti priznaju "bosanski jezik". Takodjer Ministarstvo prosvjete kao i druga ministarstva u Srbiji koriste termin bosanski jezik. Zbog cega bosnjacki jezik na sr.wiki?
 
ali kao sto rekoh iznad vidno je da doslo do vidnog povecanja kvaliteta. Inace sh wiki je nastala bas zbog politickih razmoilazenja na sr wiki.
 
Pozdravi --[[Korisnik:EmirA|EmirA]] 16:07, 6 oktobar 2009 (CEST)
3.831

izmjena

Navigacija