Razlika između izmjena na stranici "Jolteon"

Idi na navigaciju Idi na pretragu
Uklonjena 2 bajta ,  prije 11 godina
m
nema sažetka izmjene
m
== Biološke karakteristike ==
 
Jolteon je četveronožni sisavacsisar kojeg krase karakteristike pasa i lisica. Prekriven je bodljikavim, sjajnim žutim krznom, s bijelim bodljikavim krznom koji mu okružuje vrat. Njegovo krzno konstantno otpušta male iskre elektriciteta te je sposoban koristiti svoje bodljikavo krzno kao oružje.
Jolteonov je izgled vjerovatno utemeljen na japanskoj mitološkoj životinji imena ''raiju''.
 
Jolteona je sposoban sakupiti negativno nabijene ione iz atmosfere te upotrijebiti sakupljeni elektricitet kako bi odaslao udare munje od 10,000 volta. Njegove stanicećelije i same proizvode malenu količinu elektriciteta, što u kombinaciji sa statičkim elektricitetom u njegovu krznu može rezultirati veoma moćnim [[Pokemon vrste|Električnim]] napadom.
 
Jolteon je po prirodi osjetljiv Pokémon. Nakuplja naboj čim mu se raspoloženje počne mijenjati. U Jolteonovim venama, umjesto krvi, teče elektricitet, što mu daje dodatnu energiju, te može postići nevjerovatno visoku brzinu kada trči (smatra se jednim od najbržih Pokémona). Njegovo krzno, koje je inače mekano na dodir, pretvara se u oštre igle kada je ljutit, i te igle tada može ispaliti na protivnika. Jolteona mnogi smatraju najjačim od Eeveejevih evolucija izazvanih Kamenjem.
73.705

izmjena

Navigacija