Razlika između izmjena na stranici "Radio"

Idi na navigaciju Idi na pretragu
Dodano 7 bajtova ,  prije 14 godina
nema sažetka izmjene
(Jeli ovo članak oko "Radio" kao aparat? Gdje je historija?)
Radio u Bosni i Hercegovini jedan vrlo bitan dio našeg postojanja.
 
Osamdesetih su program emitovali Radio 1. Sarajevska [[202]], Omladinski program. Poslije su se pojavili [[Radio M]] kao prvi nezavisni radio a za njim prava najezda lošijih radio stanica. Trenutno najslušanija radio stanica, prema istraživanju agencija, u Sarajevskom, Srednjebosanskom i Ze-do [[kanton]]u je [['''[[Radio BM Zenica]]''']] radio koji svoj program emituje i na [[internet]]u 24 sata.
Spisak i adrese svih radio stanica u BiH možete pronaći na [[http://www.cra.ba]] adresi Regulatorne agencije za komunikacije u BiH.
 
 
Istraživanje medijskog prostora BiH, sprovele su eminentne agencije za istraživanje javnog mnijenja.
Istraživanje javnog mnijenja sprovedeno je u periodu od 15. do 23. augusta 2004. godine na uzorku od 2500 respondenata/građana starijih iznad 18 godina u cijeloj Bosni i Hercegovini uzorak: Republika Srpska 850, Federacija BiH 1650), putem face-to-face metode u kući respondenta. Istraživanje je sprovela vodeća bosanskohercegovačka firma za istraživanje javnog mnijenja, medija tržišta MARECO INDEX BOSNIA, BiH član Gallup International. Svi respondenti/građani su izabrani slučajnom metodom. Uzorak je reprezentativan po sljedećim varijablama: urbano/ruralno, entitieti[[entitet]]i, regioni/kantoni[[kanton]]i, pol, starost, obrazovanje i nacionalnost.
 
[[Category:Mediji]]

Navigacija