Razlika između verzija stranice "Bangui"

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
[pregledana izmjena][pregledana izmjena]
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nova strana: '''Bangui''' (''b'angi'') je glavni grad Centralnoafričke Republike. Ima oko 636 300 stanovnika. Leži na desnoj obali rijeke Ubangi. Proizvodi se sapun i duhan...
 
No edit summary
Red 1: Red 1:
'''Bangui''' (''b'angi'') je [[glavni grad]] [[SAR|Centralnoafričke Republike]]. Ima oko 636 300 stanovnika. Leži na desnoj obali rijeke [[Ubangi]]. Proizvodi se [[sapun]] i [[duhan]]. Razvijena je [[trgovina]] [[pamuk]]a i [[kafa|kafe]]. Grad ima i [[aerodrom]].
'''Bangui''' (''b'angi'') je [[glavni grad]] [[Centralnoafrička Republika|Centralnoafričke Republike]]. Ima oko 636 300 stanovnika. Leži na desnoj obali rijeke [[Ubangi]]. Proizvodi se [[sapun]] i [[duhan]]. Razvijena je [[trgovina]] [[pamuk]]a i [[kafa|kafe]]. Grad ima i [[aerodrom]].
'''Bangui''' je glavni i najveći grad u državi. Većina stanovništva živi na zapadu zemlje, blizu Bangui-ja.
'''Bangui''' je glavni i najveći grad u državi. Većina stanovništva živi na zapadu zemlje, blizu Bangui-ja.



Verzija na dan 8 maj 2010 u 17:58

Bangui (b'angi) je glavni grad Centralnoafričke Republike. Ima oko 636 300 stanovnika. Leži na desnoj obali rijeke Ubangi. Proizvodi se sapun i duhan. Razvijena je trgovina pamuka i kafe. Grad ima i aerodrom. Bangui je glavni i najveći grad u državi. Većina stanovništva živi na zapadu zemlje, blizu Bangui-ja.

Ubangi (Oubangui) rijeka u predgrađu Bangui-ja