Razlika između verzija stranice ".net"

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
[nepregledana izmjena][pregledana izmjena]
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Luckas-bot (razgovor | doprinosi)
m robot Dodaje: fi:.net (verkkotunnus)
m robot Dodaje: ur:Net.; kozmetičke promjene
Red 1: Red 1:
'''.net''' je [[Najviši Internet domeni|najviša internet domena]]. Jedna je od prvih šest najviših [[internet domena]] i u upotrebi je od [[1985]]. godine. U početku je bila dodjeljivana isključivo [[web sajt|web sajtima]] raznih netvorka i [[ISP]] kompanijama, a uskoro poslije, zbog velikog interesovanja i razvoja [[internet|interneta]], prešla je u masovnu upotrebu i automatizovani način zakupa domene, što znaći da nisu potrebna striktna odobrenja prilikom zakupa.
'''.net''' je [[Najviši Internet domeni|najviša internet domena]]. Jedna je od prvih šest najviših [[internet domena]] i u upotrebi je od [[1985]]. godine. U početku je bila dodjeljivana isključivo [[web sajt]]ima raznih netvorka i [[ISP]] kompanijama, a uskoro poslije, zbog velikog interesovanja i razvoja [[internet]]a, prešla je u masovnu upotrebu i automatizovani način zakupa domene, što znaći da nisu potrebna striktna odobrenja prilikom zakupa.


== Također pogledajte ==
== Također pogledajte ==
Red 36: Red 36:
[[sv:Toppdomän#Generiska toppdomäner]]
[[sv:Toppdomän#Generiska toppdomäner]]
[[tr:.net]]
[[tr:.net]]
[[ur:Net.]]
[[vi:.net]]
[[vi:.net]]
[[zh:.net]]
[[zh:.net]]

Verzija na dan 29 august 2010 u 01:46

.net je najviša internet domena. Jedna je od prvih šest najviših internet domena i u upotrebi je od 1985. godine. U početku je bila dodjeljivana isključivo web sajtima raznih netvorka i ISP kompanijama, a uskoro poslije, zbog velikog interesovanja i razvoja interneta, prešla je u masovnu upotrebu i automatizovani način zakupa domene, što znaći da nisu potrebna striktna odobrenja prilikom zakupa.

Također pogledajte