Razlika između verzija stranice "Chris Pine"

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
[pregledana izmjena][pregledana izmjena]
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
+cat.
mNo edit summary
Red 1: Red 1:
[[Image:ChrisPineatCampArifjan_cropped.jpg|thumb|alt=A cartoon centipede reads books and types on a laptop.| ''[[Chris Pine]]'']]
[[Image:ChrisPineatCampArifjan_cropped.jpg|thumb|alt=A cartoon centipede reads books and types on a laptop.| ''[[Chris Pine]]'']]


'''Christopher Whitelaw "Chris" Pine''' (rođen 26. august 1980) [[američki ]] [[glumac]]. Glumio je u romantičnim komedijama '[[The Princess Diaries 2: Royal Engagement]]'' (2004) i ''[[Just My Luck (2006 film)|Just My Luck]]'' (2006), u akcionom filmu ''[[Smokin' Aces]]'' (2007), 2009. preuzeo je ulogu [[James T. Kirk]] u filmu ''[[Star Trek (film)|Star Trek]]''.
'''Christopher Whitelaw "Chris" Pine''' (rođen 26. august 1980) [[američki|SAD]] [[glumac]]. Glumio je u romantičnim komedijama '[[The Princess Diaries 2: Royal Engagement]]'' (2004) i ''[[Just My Luck (2006 film)|Just My Luck]]'' (2006), u akcionom filmu ''[[Smokin' Aces]]'' (2007), 2009. preuzeo je ulogu [[James T. Kirk]] u filmu ''[[Star Trek (film)|Star Trek]]''.


== Rani život ==
== Rani život ==


Pine je rođen u Los Angeles, [[California]]. Njegov otac, [[Robert Pine]], je glumac koji je glumio u seriji ''[[CHiPs]]'' as poručnik Joseph Getraer, a njegova majka, [[Gwynne Gilford]], je bivša glumica koja se danas bavi psihoterapijom. Ima stariju sestru, Katie. Pine ima jevrejsko nasljeđe. U jednom intervju je izjavio, "Nisam religijski tip, vjerovatno sam [[agnostic]]".
Pine je rođen u [[Los Angeles]]u, [[California]]. Njegov otac, [[Robert Pine]], je glumac koji je glumio u seriji ''[[CHiPs]]'' kao poručnik Joseph Getraer, a njegova majka, [[Gwynne Gilford]], je bivša glumica koja se danas bavi psihoterapijom. Ima stariju sestru, Katie. Pine ima jevrejsko nasljeđe. U jednom intervju je izjavio, "Nisam religijski tip, vjerovatno sam [[agnostik]]".


Pine je pohađao [[Oakwood School]] srednju školu i diplomirao je engleski na [[University of California, Berkeley]] in 2002. Takođe je studirao engleski na [[University of Leeds]] u [[Engleskoj]]. Nakon diplome, studirao je na [[American Conservatory Theater]] u [[San Francisco]].
Pine je pohađao [[Oakwood School]] srednju školu i diplomirao je engleski na [[University of California, Berkeley]] 2002. godine. Takođe je studirao engleski na [[University of Leeds]] u [[Engleskoj]]. Nakon diplome, studirao je na [[American Conservatory Theater]] u [[San Francisco]].


[[Kategorija:Američki glumci|Pine, Chris]]
[[Kategorija:Američki glumci|Pine, Chris]]

Verzija na dan 25 oktobar 2010 u 14:44

A cartoon centipede reads books and types on a laptop.
Chris Pine

Christopher Whitelaw "Chris" Pine (rođen 26. august 1980) SAD glumac. Glumio je u romantičnim komedijama 'The Princess Diaries 2: Royal Engagement (2004) i Just My Luck (2006), u akcionom filmu Smokin' Aces (2007), 2009. preuzeo je ulogu James T. Kirk u filmu Star Trek.

Rani život

Pine je rođen u Los Angelesu, California. Njegov otac, Robert Pine, je glumac koji je glumio u seriji CHiPs kao poručnik Joseph Getraer, a njegova majka, Gwynne Gilford, je bivša glumica koja se danas bavi psihoterapijom. Ima stariju sestru, Katie. Pine ima jevrejsko nasljeđe. U jednom intervju je izjavio, "Nisam religijski tip, vjerovatno sam agnostik".

Pine je pohađao Oakwood School srednju školu i diplomirao je engleski na University of California, Berkeley 2002. godine. Takođe je studirao engleski na University of Leeds u Engleskoj. Nakon diplome, studirao je na American Conservatory Theater u San Francisco.