Razlika između verzija stranice "Okinawa"

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
[nepregledana izmjena][nepregledana izmjena]
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
No edit summary
No edit summary
Red 16: Red 16:
| stanovništvo = 1.379.338
| stanovništvo = 1.379.338
}}
}}
'''Okinava prefektura 沖縄県''' (''Okinawa Prefecture'') je najjužnija prefektura Japana i sastoji se od vise stotina ostrva. Lanac ostrva je preko 1.000 km dug i počinje od Kyūshū do Tajvana. '''Okinava''' (''Okinawa'') je najveće ostrvo [[Ryu-Kyu arhipelag]], a glavni grad je Naha koji se nalazi na južnom djelo najvćeg ostrva ahipelaga tj. Okinawa.
'''Okinava prefektura 沖縄県''' (''Okinawa Prefecture'') je najjužnija prefektura Japana i sastoji se od vise stotina ostrva. Lanac ostrva je preko 1.000 km dug i počinje od Kyūshū do Tajvana. '''Okinava''' (''Okinawa'') je najveće ostrvo [[Ryu-Kyu arhipelag]], a glavni grad je Naha koji se nalazi na južnom dijelu najvćeg ostrva ahipelaga tj. Okinawa.


{{stub-geog}}
{{stub-geog}}

Verzija na dan 11 februar 2011 u 17:33

Okinawa
Manzamo na Okinawi
Lua error in Modul:Location_map at line 459: Ne može se naći navedena definicija lokacijske mape. Nepostoji ni "Modul:Location map/data/Ryukyu map.jpg" niti "Šablon:Lokacijska karta Ryukyu map.jpg".
Geografija
KoordinateKoordinate: Geografsku širinu nije bilo moguće učitati kao broj:26_30_N_127_56_E_type:island(300000)_region:GR
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
Površina1201.03 km2
Dužinaoko 100 km
Širina25 km
Administracija
Država
Demografija
Stanovništvo1.379.338

Okinava prefektura 沖縄県 (Okinawa Prefecture) je najjužnija prefektura Japana i sastoji se od vise stotina ostrva. Lanac ostrva je preko 1.000 km dug i počinje od Kyūshū do Tajvana. Okinava (Okinawa) je najveće ostrvo Ryu-Kyu arhipelag, a glavni grad je Naha koji se nalazi na južnom dijelu najvćeg ostrva ahipelaga tj. Okinawa.


Nedovršeni članak Okinawa koji govori o geografiji treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.