Razlika između verzija stranice "Bosanskohercegovačka patriotska stranka - Sefer Halilović"

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
[nepregledana izmjena][nepregledana izmjena]
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
No edit summary
No edit summary
Red 1: Red 1:
[[Datoteka:BPS-Sefer Halilović.png|mini|200p|Zastava BPS Sefer Halilović]]
[[Datoteka:BPS-Sefer Halilović.png|mini|200p|Zastava BPS Sefer Halilović]]
'''Bh. Patriotska Stranka BPS-[[Sefer Halilović]]''' je osnovana [[1996]]. godine od strane bosanskohercegovačkih patriota, intelektualaca, radnika i boraca za suverenitet i teritorijalni integritet Republike BiH. Stranka BPS-Sefer Halilović se zalaže za vraćanje [[Ustav]]a Republike Bosne i Hercegovine iz [[1990]]. godine, odnosno zalaže se da se u dejtonskoj BiH pregovorima i reformama dođe do regionalizacije BiH i centralizacije institucija BiH. BPS nije izašla na izbore 1996. godine jer nije htjela davati legitimite dejtonskom sporazumu koji je potpisan a nije ispoštovan u njegovom najvažnijem aneksu - povratku svih svojim kućama. Na taj način, svi oni koji su izašli na izbore 1996. - a izašle su sve političke stranke osim Bh.Patriotske Stranke - Sefer Halilović, su stvorile uslove za etničko glasanje, etničke parlamente, etničke institucije što je de facto podjela BiH i daje prostor snagama, koji su protiv cjelovitosti BiH kao države, da prave sebi poziciju ka de iure nezavisnosti nekih dijelova BiH. Da je BPS-Sefer Halilović bio upravu govori sve češće javljanje zaostalih kadrova paradržave "herceg-bosna" za "trećim entitetom", kao i predstavnika entiteta koji Dejton zove "Republika Srpska" za nezavisnošću. Na opštim izborima održanim [[1]]. [[oktobar|oktobra]] [[2006]]. godine stranka je zabilježila značajan rezultat, samim ulaskom u [[Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine|Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine]]. Na izborima 2008. BPS-SEfer Halilović dobio je veliki broj vijećnika širom FBiH. BPS-Sefer Halilović je stranka kontinuteta i državotvorne politike i nikada nije odustala od svojih ideja koje su i okupile ljude pri osnivanju Bh.Patriotske Stranke - Sefer Halilović.
'''Bh. Patriotska Stranka BPS-[[Sefer Halilović]]''' je osnovana [[1996]]. godine od strane bosanskohercegovačkih patriota, intelektualaca, radnika i boraca za suverenitet i teritorijalni integritet Republike BiH. Stranka BPS-Sefer Halilović se zalaže za vraćanje [[Ustav]]a Republike Bosne i Hercegovine iz [[1990]]. godine, odnosno zalaže se da se u dejtonskoj BiH pregovorima i reformama dođe do regionalizacije BiH i centralizacije institucija BiH. BPS nije izašla na izbore 1996. godine jer nije htjela davati legitimite dejtonskom sporazumu koji je potpisan a nije ispoštovan u njegovom najvažnijem aneksu - povratku svih svojim kućama. Na taj način, svi oni koji su izašli na izbore 1996. - a izašle su sve političke stranke osim Bh.Patriotske Stranke - Sefer Halilović, su stvorile uslove za etničko glasanje, etničke parlamente, etničke institucije što je de facto podjela BiH i daje prostor snagama, koji su protiv cjelovitosti BiH kao države, da prave sebi poziciju ka de iure nezavisnosti nekih dijelova BiH. Da je BPS-Sefer Halilović bio upravu govori sve češće javljanje zaostalih kadrova paradržave "herceg-bosna" za "trećim entitetom", kao i predstavnika entiteta koji Dejton zove "Republika Srpska" za nezavisnošću. Na opštim izborima održanim [[1]]. [[oktobar|oktobra]] [[2006]]. godine stranka je zabilježila značajan rezultat, samim ulaskom u [[Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine|Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine]]. Na izborima 2008. BPS-Sefer Halilović dobio je veliki broj vijećnika širom FBiH. BPS-Sefer Halilović je stranka kontinuteta i državotvorne politike i nikada nije odustala od svojih ideja koje su i okupile ljude pri osnivanju Bh.Patriotske Stranke - Sefer Halilović.

Predsjednik BPS-a je Sefer Halilović, ratni šef Armije RBiH, član Ratnog Predsjedništva RBiH, ministar u Vladi FBiH, jedini general ARBiH koji se kući u svoju domovinu i svojoj porodici vratio sa oslobađajućom presudom najviše pravne instance na svijetu!
Druga ličnost po hijerarhiji u Bh.Patriotskoj Stranci jeste dr.Mirsada Prašo, šef odjela za anesteziologiju i reanimaciju na Kliničkom centru u Tuzli, stručnjak svjetskog glasa, žena - heroj koja je u ratu pomagala onima kojima je pomoć bila potrebna. Dr.Mirsada Prašo u svojoj oblasti spada u sam vrh europske i svjetske struke.


Napomena: Bh.Patriotska Stranka je po povratku predsjednika Sefera Halilovića iz Den Haaga, dodala svom imenu stranke njegovo ime radi prepoznatljivosti na bh.političkoj sceni jer je u BiH izuzetno puno političkih partija i dešavalo se da neke partije svjesno daju sličan redosljed slova kao i Bh.Patriotska Stranka u svojoj skraćenici, čime se zbunjuju birači i daje se prostor manipulaciji.
Predsjednik BPS-a je Sefer Halilović, ratni šef Armije RBiH, član Ratnog Predsjedništva RBiH, ministar u Vladi FBiH, jedini general ARbiH koji se kući u svoju domovinu i svojoj porodici vratio sa oslobađajućom presudom najviše pravne instance na svijetu!
== Također pogledajte ==
== Također pogledajte ==
* [[Spisak političkih stranaka u Bosni i Hercegovini]]
* [[Spisak političkih stranaka u Bosni i Hercegovini]]

Verzija na dan 3 mart 2011 u 21:12

Datoteka:BPS-Sefer Halilović.png
Zastava BPS Sefer Halilović

Bh. Patriotska Stranka BPS-Sefer Halilović je osnovana 1996. godine od strane bosanskohercegovačkih patriota, intelektualaca, radnika i boraca za suverenitet i teritorijalni integritet Republike BiH. Stranka BPS-Sefer Halilović se zalaže za vraćanje Ustava Republike Bosne i Hercegovine iz 1990. godine, odnosno zalaže se da se u dejtonskoj BiH pregovorima i reformama dođe do regionalizacije BiH i centralizacije institucija BiH. BPS nije izašla na izbore 1996. godine jer nije htjela davati legitimite dejtonskom sporazumu koji je potpisan a nije ispoštovan u njegovom najvažnijem aneksu - povratku svih svojim kućama. Na taj način, svi oni koji su izašli na izbore 1996. - a izašle su sve političke stranke osim Bh.Patriotske Stranke - Sefer Halilović, su stvorile uslove za etničko glasanje, etničke parlamente, etničke institucije što je de facto podjela BiH i daje prostor snagama, koji su protiv cjelovitosti BiH kao države, da prave sebi poziciju ka de iure nezavisnosti nekih dijelova BiH. Da je BPS-Sefer Halilović bio upravu govori sve češće javljanje zaostalih kadrova paradržave "herceg-bosna" za "trećim entitetom", kao i predstavnika entiteta koji Dejton zove "Republika Srpska" za nezavisnošću. Na opštim izborima održanim 1. oktobra 2006. godine stranka je zabilježila značajan rezultat, samim ulaskom u Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine. Na izborima 2008. BPS-Sefer Halilović dobio je veliki broj vijećnika širom FBiH. BPS-Sefer Halilović je stranka kontinuteta i državotvorne politike i nikada nije odustala od svojih ideja koje su i okupile ljude pri osnivanju Bh.Patriotske Stranke - Sefer Halilović.

Predsjednik BPS-a je Sefer Halilović, ratni šef Armije RBiH, član Ratnog Predsjedništva RBiH, ministar u Vladi FBiH, jedini general ARBiH koji se kući u svoju domovinu i svojoj porodici vratio sa oslobađajućom presudom najviše pravne instance na svijetu! Druga ličnost po hijerarhiji u Bh.Patriotskoj Stranci jeste dr.Mirsada Prašo, šef odjela za anesteziologiju i reanimaciju na Kliničkom centru u Tuzli, stručnjak svjetskog glasa, žena - heroj koja je u ratu pomagala onima kojima je pomoć bila potrebna. Dr.Mirsada Prašo u svojoj oblasti spada u sam vrh europske i svjetske struke.

Također pogledajte

Vanjski linkovi


Nedovršeni članak Bosanskohercegovačka patriotska stranka - Sefer Halilović koji govori o politici treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.