Razlika između verzija stranice "Josef Mengele"

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
[nepregledana izmjena][nepregledana izmjena]
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Luckas-bot (razgovor | doprinosi)
m r2.7.1) (robot dodaje: an:Josef Mengele
No edit summary
Red 19: Red 19:
}}
}}


''' Josef Mengele''', bio je njemački liječnik, član [[NSDAP]], pripadnik [[SA]], [[SS]], [[Waffen-SS]]-a i od 30. maja 1943. godine logorski liječnik u [[koncentracioni logor|koncentracionom logoru]] [[Koncentracioni logor Auschwitz-Birkenau|Auschwitz-Birkenau]]. Zbog svojih medicinskih eksperimenata na logorašima, kao i ubistava logoraša, bio je tražen od strane njemačke vlade i izraelske tajne sluzbe [[Mossad]]. Spasio se bjegom u Južnu Ameriku, gdje je i umro 1979. godine u Brazilu.
''' Josef Mengele''', bio je njemački liječnik, član [[NSDAP]], pripadnik [[SA]], [[SS]], [[Waffen-SS]]-a i od 30. maja 1943. godine logorski liječnik u [[koncentracioni logor|koncentracionom logoru]] [[Koncentracioni logor Auschwitz-Birkenau|Auschwitz-Birkenau]]. Zbog svojih medicinskih eksperimenata na logorašima, kao i ubistava logoraša, bio je tražen od strane njemačke vlade i izraelske tajne sluzbe [[Mossad]]. Spasio se bjegom u Južnu Ameriku, gdje je i umro 1979. godine u Brazilu. Doživio je moždani udar dok je šetao plažom pa se predpostavlja da je to uzrok njegove smrti.





Verzija na dan 31 mart 2011 u 15:00

Josef
Datoteka:Mengele josef.jpg

Josef Mengele, bio je njemački liječnik, član NSDAP, pripadnik SA, SS, Waffen-SS-a i od 30. maja 1943. godine logorski liječnik u koncentracionom logoru Auschwitz-Birkenau. Zbog svojih medicinskih eksperimenata na logorašima, kao i ubistava logoraša, bio je tražen od strane njemačke vlade i izraelske tajne sluzbe Mossad. Spasio se bjegom u Južnu Ameriku, gdje je i umro 1979. godine u Brazilu. Doživio je moždani udar dok je šetao plažom pa se predpostavlja da je to uzrok njegove smrti.



Nedovršeni članak Josef Mengele koji govori o biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.