Razlika između verzija stranice "Hasan Begičević"

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
[nepregledana izmjena][pregledana izmjena]
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
No edit summary
Red 1: Red 1:
'''Hasan Begičević''', rođen je [[1929]]. godine u [[zenica|Zenici]]. Školovao se u Zenici i [[Sarajevo|Sarajevu]] u klasi akademika Ismeta Mujezinovića. Poslije završetka školovanja vratio se u Zenicu i do penzionisanja radio je kao pedagog likovne umjetnosti na brojnim zenickim školama. Bio je član likovnog kluba zeničkih slikara. Svoja djela izlagao je na bezbroj zajedničkih i samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Pored niza priznanja za svoj slikarski opus, Hasan Begičević dobitnik je i Nagrade grada Zenice.
'''Hasan Begičević''', rođen je [[1929]]. godine u [[zenica|Zenici]]. Školovao se u Zenici i [[Sarajevo|Sarajevu]] u klasi akademika Ismeta Mujezinovića. Poslije završetka školovanja vratio se u Zenicu i do penzionisanja radio je kao pedagog likovne umjetnosti na brojnim zenickim školama. Bio je član likovnog kluba zeničkih slikara. Svoja djela izlagao je na bezbroj zajedničkih i samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Pored niza priznanja za svoj slikarski opus, Hasan Begičević dobitnik je i Nagrade grada Zenice. Hasan Begićević, umro je 10. septembra 2000. godine u Zenici.


{{DEFAULTSORT:Begičević, Hasan}}
Hasana Begičevića Zeničani pamte kao umjetnika - hroničara grada i kulturne baštine naše zemlje. Gotovo da nema Zeničanina koji u svojem domu ili pamćenju nije sačuvao dio umjetničkog stvaralaštva ovog vrijednog bilježnika kulturnih i prirodnih vrjednosti Bosne i Hercegovine.


[[Kategorija:1929 rođenja]]
Hasan Begićević, umro je 10. septembra 2000. godine u Zenici.
[[Kategorija:2000 smrti]]

[[Kategorija:Zenica|Begičević, Hasan]]
[[Kategorija:Biografije, Zenica|Begičević, Hasan]]
[[Kategorija:Bosanskohercegovački slikari]]
[[Kategorija:Bosanskohercegovački slikari]]
{{stub-umjetnost}}
{{stub-umjetnost}}

Verzija na dan 27 oktobar 2011 u 12:56

Hasan Begičević, rođen je 1929. godine u Zenici. Školovao se u Zenici i Sarajevu u klasi akademika Ismeta Mujezinovića. Poslije završetka školovanja vratio se u Zenicu i do penzionisanja radio je kao pedagog likovne umjetnosti na brojnim zenickim školama. Bio je član likovnog kluba zeničkih slikara. Svoja djela izlagao je na bezbroj zajedničkih i samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Pored niza priznanja za svoj slikarski opus, Hasan Begičević dobitnik je i Nagrade grada Zenice. Hasan Begićević, umro je 10. septembra 2000. godine u Zenici.
Nedovršeni članak Hasan Begičević koji govori o umjetnosti treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.