Razlika između verzija stranice "Santiago de Compostela"

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
[pregledana izmjena][pregledana izmjena]
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m +{{Nedostaju izvori}}
No edit summary
Red 1: Red 1:
{{Nedostaju izvori}}
{{Nedostaju izvori}}
[[Datoteka:Basílica de Santiago 02.JPG|mini|Santiago de Compostela]]
[[Datoteka:Basílica de Santiago 02.JPG|mini|Santiago de Compostela]]
'''Santiago de Compostela''' je glavni grad [[Španija|sjevernošpanjolske]] autonomne pokrajine [[Galicija]]. Prema procjenama iz [[2004]]. godine Santiago de Compostela ima oko 92.300 stanovnika. Cilj je hodočasnika na Putu Svetog Jakoba, dugom preko 800 km, koji počinje na francusko-španjolskoj granici, visoko u vrletima [[Pirineji|Pirineja]], i koji prolazi kroz sve najznačajnije regije na sjeveru Španije. Grad obiluje brojnim sakralnim objektima, crkvama i samostanima, no jednako tako je i živ studentski grad sa brojnim diskotekama, klubovima, lokalima i kafićima. Slovi kao jedan od najznačajnijih gradova katoličanstva, odmah nakon [[Rim]]a i [[Jerusalem]]a.
'''Santiago de Compostela''' je glavni grad [[Galicia]] ([[Španija]]). Prema procjenama iz [[2004]] godine Santiago de Compostela trenutno ima otprilke 92,298 stanovnika.


{{stub-grad}}
{{stub-grad}}

Verzija na dan 26 juli 2013 u 00:58

Santiago de Compostela

Santiago de Compostela je glavni grad sjevernošpanjolske autonomne pokrajine Galicija. Prema procjenama iz 2004. godine Santiago de Compostela ima oko 92.300 stanovnika. Cilj je hodočasnika na Putu Svetog Jakoba, dugom preko 800 km, koji počinje na francusko-španjolskoj granici, visoko u vrletima Pirineja, i koji prolazi kroz sve najznačajnije regije na sjeveru Španije. Grad obiluje brojnim sakralnim objektima, crkvama i samostanima, no jednako tako je i živ studentski grad sa brojnim diskotekama, klubovima, lokalima i kafićima. Slovi kao jedan od najznačajnijih gradova katoličanstva, odmah nakon Rima i Jerusalema.


Nedovršeni članak Santiago de Compostela koji govori o gradovima treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.

Šablon:Link GA