Razlika između verzija stranice "Šahovsko prvenstvo Srbije i Crne Gore"

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
[pregledana izmjena][pregledana izmjena]
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
No edit summary
No edit summary
Red 1: Red 1:
'''Šahovsko prvenstvo Srbije i Crne Gore''' je [[šah]]ovski turnir koji je nastavio tradiciju [[Prvenstvo Jugoslavije u šahu|Prvenstvoa Jugoslavije u šahu]]. Turnir se održavao u muškoj i ženskoj konkurenciji, a pobjednik bi nosio titulu ''Prvak (prvakinja) Srbije i Crne Gore u šahu''. Odvajanjem Crne Gore 2007. godine, turnir se naziva [[Šahovsko prvenstvo Srbije|Prvenstvo Srbije]], dok se u Crnoj Gori održava turnir kao [[Šahovsko prvenstvo Crne Gore|Prvenstvo Crne Gore]].
'''Šahovsko prvenstvo Srbije i Crne Gore''' je [[šah]]ovski turnir koji je nastavio tradiciju [[Prvenstvo Jugoslavije u šahu|Prvenstva Jugoslavije u šahu]]. Turnir se održavao u muškoj i ženskoj konkurenciji, a pobjednik bi nosio titulu ''Prvak (prvakinja) Srbije i Crne Gore u šahu''. Odvajanjem Crne Gore 2007. godine, turnir se naziva [[Šahovsko prvenstvo Srbije|Prvenstvo Srbije]], dok se u Crnoj Gori održava turnir kao [[Šahovsko prvenstvo Crne Gore|Prvenstvo Crne Gore]].


== Prvaci ==
== Prvaci ==

Verzija na dan 30 oktobar 2013 u 13:54

Šahovsko prvenstvo Srbije i Crne Gore je šahovski turnir koji je nastavio tradiciju Prvenstva Jugoslavije u šahu. Turnir se održavao u muškoj i ženskoj konkurenciji, a pobjednik bi nosio titulu Prvak (prvakinja) Srbije i Crne Gore u šahu. Odvajanjem Crne Gore 2007. godine, turnir se naziva Prvenstvo Srbije, dok se u Crnoj Gori održava turnir kao Prvenstvo Crne Gore.

Prvaci

Broj Godina Prvak[1]
1 2005. Miloš Perunović
2 2006 Branko Damljanović

Prvakinje

Broj Godina Prvakinja[1]
1 2005. Irina Čeluškina
2 2006 Irina Čeluškina

Vidi takođe

Izvori

Vanjski linkovi