Razlika između verzija stranice "Razgovor:Evropa"

Sadržaj stranice nije podržan na drugim jezicima.
S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Dado (razgovor | doprinosi)
No edit summary
Dado (razgovor | doprinosi)
ispravka. Obratno.
Red 3: Red 3:
: Čita li iko ove diskusije!!!???? [[User:Kal-El|Kal-El]]
: Čita li iko ove diskusije!!!???? [[User:Kal-El|Kal-El]]


Kaze se i Evropa i Europa. Europa je hrvatska rijec izvedena iz latinske osnove. Evropa je foneticka izvedenica latinske rijeci Europa koja se uglavnom koristi u srpskom govornom podrucju. Foneticke izvedenice latinskog slova U (u V) su gotovo tipicne u mnogim rijecima u srpskom jeziku. Mislim da je u Bosanskom jeziku prirodno vise priraslo koristenje rijeci Evropa (barem po mom iskustvu) a kako sam Bosanski jezik nije baziran na standardu nego na raznovrsnosti i varijacijama govora sasvim je prihvatljivo i ispravno reci i Evropa i Europa. --[[User:Dado|Dado]] 23:33, 18 juli 2005 (CEST)
Kaze se i Evropa i Europa. Europa je hrvatska rijec foneticki izvedena iz latinske osnove. Evropa je bukvalna izvedenica latinske rijeci Evropa koja se uglavnom koristi u srpskom govornom podrucju. Bukvalne izvedenice latinskog slova U (u V) su gotovo tipicne u mnogim rijecima u srpskom jeziku (august - avgust). Mislim da je u Bosanskom jeziku prirodno vise priraslo koristenje rijeci Evropa (barem po mom iskustvu) a kako sam Bosanski jezik nije baziran na standardu nego na raznovrsnosti i varijacijama govora sasvim je prihvatljivo i ispravno reci i Evropa i Europa. --[[User:Dado|Dado]] 23:33, 18 juli 2005 (CEST)

Verzija na dan 18 juli 2005 u 22:44

Od kada se to naš kontinent piše Evropa?? Kako ja znam, zove se Europa. Kal-El

Čita li iko ove diskusije!!!???? Kal-El

Kaze se i Evropa i Europa. Europa je hrvatska rijec foneticki izvedena iz latinske osnove. Evropa je bukvalna izvedenica latinske rijeci Evropa koja se uglavnom koristi u srpskom govornom podrucju. Bukvalne izvedenice latinskog slova U (u V) su gotovo tipicne u mnogim rijecima u srpskom jeziku (august - avgust). Mislim da je u Bosanskom jeziku prirodno vise priraslo koristenje rijeci Evropa (barem po mom iskustvu) a kako sam Bosanski jezik nije baziran na standardu nego na raznovrsnosti i varijacijama govora sasvim je prihvatljivo i ispravno reci i Evropa i Europa. --Dado 23:33, 18 juli 2005 (CEST)[odgovori]