Razlika između izmjena na stranici "Borislav Stjepanović"

Idi na navigaciju Idi na pretragu
m
g(p)ne ispravka - +.
m (+{{Nedostaju izvori}})
m (g(p)ne ispravka - +.)
 
Režirao je u [[sarajevo|Sarajevu]] ([[Otvorena scena OBALA]], [[Kamerni teatar 55]]),u [[Mostar]]u i Podgorici. Na [[TV|televiziji]] je igrao u više tv-filmova (Andra i Ljubica, Bife Titanik) i tv-serija (Građani sela Luga, Filip na konju, Osma ofanziva, Volim i ja narandže, Oriđinali, Viza, Naša mala klinika, Lud - zbunjen - normalan). Igrao je u preko pedeset filmova ([[Sjećaš li se Doli Bel]], [[Ko to tamo peva]], Čudo neviđeno, [[Miris dunja]], [[Kuduz]], Gluvi barut, Urnebesna tragedija, Ničija zemlja,Ovo malo duše).
Pedagoškim radom počeo se baviti 1971. godine asistirajući na predmetima Dikcija (1971-1973.) i Gluma (1976-1981.), na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Učestvovao je u osnivanju [[ASU|Akademije scenskih umjetnosti]] u Sarajevu, gdje je radio od 1981. do 1992. godine. Školske 1992/93. godine bio je profesor na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu.
 
Jedan je od osnivača Fakulteta dramskih umjetnosti na [[cetinje|Cetinju ]](1994. godine), gdje i danas radi kao redovni profesor na predmetu Gluma.

Navigacija