Game and Watch: razlika između verzija

Idi na navigaciju Idi na pretragu
Dodan 261 bajt ,  prije 8 godina
nema sažetka izmjene
m (Pronađena prazna sekcija. Dodajem šablon {{Proširiti sekciju}}.)
No edit summary
'''Game & Watch''' (''Igra i sat'') ime je za niz dlanovnih elektroničkih igara koje je izbacila japanska kompanija [[Nintendo]] [[1980]]. godine. Ove igre je dizajnirao [[Gunpei Yokoi]]. Ovi mali strojeviuređaji imali su samo jednu igru, koja se mogla igrati na [[LCD]] ekranu i imala je sat i [[alarm]]. Zbog opće popularnosti ovih igrica konkurentne tvrtkekompanije počele su izbacivati slične igre čak i u [[SSSR]]-u.
{{Nedostaju izvori}}
'''Game & Watch''' (''Igra i sat'') ime je za niz dlanovnih elektroničkih igara koje je izbacila japanska kompanija [[Nintendo]] [[1980]]. godine. Ove igre je dizajnirao [[Gunpei Yokoi]]. Ovi mali strojevi imali su samo jednu igru, koja se mogla igrati na [[LCD]] ekranu i imala je sat i [[alarm]]. Zbog opće popularnosti ovih igrica konkurentne tvrtke počele su izbacivati slične igre čak i u [[SSSR]]-u.
 
Ova igra je prvi veliki uspjeh Nintendo-a.<ref name="uspjeh">http://us.wii.com/iwata_asks/mario25th/vol2_page1.jsp</ref>
Game & Watch igre imale su jednu manu i to je samo jedna igra tj. ograničenje je bio LCD ekran koji je imao otisnutu sliku igre. Pojavom jeftinih matričnih LCD ekrana na tržištu, Nintendo je razvila novu igraću dlanovnu konzolu [[Game Boy]] koja je rabila i promjenjive silikonske kasete. Pojavom Game Boya prestala je proizvodnja Game & Watch elektroničkih igara. Originalne igre koje je proizvela tvrtka Nintendo koje imaju svoju kutiju i u ispravnom je stanju danas može dostići visoku cijenu na tržištu antikvarne elektronike.
 
Game & Watch igre imale su jednu manu i to je samo jedna igra tj. ograničenje je bio LCD ekran koji je imao otisnutu sliku igre. Pojavom jeftinih matričnih LCD ekrana na tržištu, Nintendo je razvila novu igraću dlanovnu konzolu [[Game Boy]] koja je rabila i promjenjive silikonske kasete. Pojavom Game Boya prestala je proizvodnja Game & Watch elektroničkih igara. Originalne igre koje je proizvela tvrtkakompanija Nintendo koje imaju svoju kutiju i u ispravnom je stanju danas može dostići visoku cijenu na tržištu antikvarne elektronike.
<gallery>
Game_%26_Watch.png|
</gallery>
== Reference ==
{{reference}}
== Vanjski linkovi ==
* http://www.dmoz.org/Games/Video_Games/Console_Platforms/Nintendo/Game_and_Watch Direktorij stranica (en)
{{Proširiti sekciju}}
 
{{Commonscat|Game & Watch}}

Navigacija