Razlika između izmjena na stranici "Argo (2012)"

Idi na navigaciju Idi na pretragu
Dodano 16 bajtova ,  prije 5 godina
m
* Dom Lestera Siegela u filmu je ustvari vila glumice Zsa Zsa Gabor na Beverly Hillsu. Zsa Zsa, koja je bila kod kuće za vrijeme snimanja, bila je previše bolesna da posmatra snimanje.
* Ben Affleck se susreo sa bivšim operativcem CIA Tonyjem Mendezom po prvi put marta 2011 kako bi razgovarali o njegovoj ulozi. Sastanak je održan u [[Washington DC|Washingtonu DC]] u čuvenom Chadwicks baru (u K ulici) gdje je notorni špijun [[Aldrich Ames]], predao američke klasificirane dokumente [[KGB]]-u. U filmu, međutim, inicijalno mjesto sastanka gdje se ključni plan skovao je bio restoran Smoke House u Burbanku, mjesto izlaska za mnoge slavne filmske ličnosti. Kompanija [[George Clooney|Georgea Clooneyja]] i Granta Heslova, Smokehouse Productions, dobila je ime po ovom restoranu.
* Kao puka slučajnost, avion [[Swissair]]a koji je letio sa šest "posjetilaca" od Teherana do [[ZurichZürich (grad)|Züricha]]a bio je pod kodnim nazivom "Aargau" (po jednom [[kanton]]u u Švicarskoj).
* Članovi porodice Tonyja Mendeza pojavili su se kao putnici u [[autobus]]u nakon što je grupi bilo dopušteno da se ukrcaju u avion.
* Dok je [[Chris Terrio]] pisao scenarij zamišljao je da Tonyja Mendeza igra George Clooney.
68

izmjena

Navigacija