Internetski preglednik: razlika između verzija

Idi na navigaciju Idi na pretragu
No edit summary
 
==Značajke==
Karakteristike dostupnih web preglednici kreću se od minimalnog, tekstovnog korisničkog interfejsa uz podršku okosnice za HTML, a bogatim korisnički interfejs podržava širok spektar formata datoteka i protokola. Preglednici koji uključuju dodatne komponente za podršku e-mailpošte, Usenet vijesti i Internet Relay Chat (IRC), ponekad se nazivaju "[[Internet apartmani]]ma ", a ne samo "web preglednicima".
 
Svi glavni web preglednici omogućavaju korisniku da otvori više informacijskih resursa u isto vrijeme ili u različitim prozorima preglednika ili u različitim karticama u istom prozoru. Glavni preglednici uključuju pop-up blokere skočnih prozora za sprečavanje neželjenog ''iskakanja'' prozora, bez pristanka korisnika.
 
Većina web preglednika može prikazati popis web stranica koje je korisnik markirao, tako da se korisnik može brzo vratiti na njih. Markeri se nazivaju "Favorites" u [[Internet Explorer]]u . Osim toga, svi glavni web preglednici imaju neki oblik ugrađenog web feed agregatora. U [[Firefox]]u, web izvodi su formatirani kao "live bookmark" i ponašaju se kao folder markeri odgovora na nedavne unose. U [[Opera (eksplorer)|Operi]], uključen je više tradicijski feed reader je koji pohranjuje i prikazuje sadržaj unosa. Osim toga, većina preglednicima se može proširiti preko [[plug-ins]]a, downloadiranih komponenti koje pružaju dodatne funkcije.
 
===Privatnost i sigurnost===
Većina preglednika podržava [[HTTP Secure]] i nude brz i jednostavan način za brisanje web cache, povijest preuzimanja, formu i traženje historije, [[kolačić]]e i historiju pregledavanja. Za usporedbu trenutnih sigurnosnih propusta preglednika, pogledajte [[poređenje web preglednika]].
 
==Standardna podrška==
Anonimni korisnik

Navigacija