Razlika između verzija stranice "Nova BH"

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
[pregledana izmjena][pregledana izmjena]
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
mNo edit summary
uređeno
oznake: mobilno uređivanje mobilno veb-uređivanje
Red 7: Red 7:
| Dostupnost = Bosna i Hercegovina<br/>Kablovski operatori
| Dostupnost = Bosna i Hercegovina<br/>Kablovski operatori
| Vlasnik = Direct Media (United Media)
| Vlasnik = Direct Media (United Media)
| Početak emitiranja = 2003.
| Početak emitiranja = [[2003.]] kao '''Pink BH'''<br>[[2018.]] kao '''Nova BH'''</br>
| Slogan = "Svi nas gledaju" <br/> <small>("Everybody's watching us")</small>
| Slogan = "Svi nas gledaju" <br/> <small>("Everybody's watching us")</small>
| Website = {{URL|novabh.tv}}
| Website = {{URL|novabh.tv}}
}}
}}
'''Nova BH''' (do oktobra 2018. '''Pink BH''') privatna je komercijalna [[televizija]] u [[Bosna i Hercegovina|Bosni i Hercegovini]]. Sjedište joj je u [[Sarajevo|Sarajevu]], a ima urede i studio i u [[Banja Luka|Banjoj Luci]].
'''Nova BH''' (od 2003. do oktobra [[2018.]] '''Pink BH''') privatna je komercijalna [[televizija]] u [[Bosna i Hercegovina|Bosni i Hercegovini]]. Sjedište joj je u [[Sarajevo|Sarajevu]], a ima urede i studio i u [[Banja Luka|Banjoj Luci]].


== Historija ==
== Historija ==

Verzija na dan 17 oktobar 2018 u 20:07

Nova BH
Datoteka:NovaBH.png
Početak emitiranja2003. kao Pink BH
2018. kao Nova BH
Vrsta emitiranjaTelevizija
VlasnikDirect Media (United Media)
Slogan"Svi nas gledaju"
("Everybody's watching us")
DržavaBosna i Hercegovina
PokrivenostBosna i Hercegovina
Kablovski operatori
SjedišteSarajevo
Veb-sajtnovabh.tv

Nova BH (od 2003. do oktobra 2018. Pink BH) privatna je komercijalna televizija u Bosni i Hercegovini. Sjedište joj je u Sarajevu, a ima urede i studio i u Banjoj Luci.

Historija

Televizija je osnovana 2003. pod imenom Pink BH, a gledaocima uglavnom nudi zabavni i informativni program. Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) dodjelila joj je licencu za emitovanje programa na period od deset godina. [1] Za vrlo kratko vrijeme, TV Pink BH uspjela je osvojiti gledaoce širom Bosne i Hercegovine kratkim formama emisija koje su postale zaštitni znak ove televizijske kuće (Sarajevo On Line, Made In Banjaluka, City itd.). Tu su i veliki televizijski projekti kao što je regionalni jutarnji program Balkan Net kojeg je Pink BH realizirala iz svoja dva studija (u Sarajevu i Banjoj Luci) u saradnji s ostalim članicama Pink Media Groupa (matična RTV Pink iz Srbije i TV Pink M iz Crne Gore).

Poznata mlada imena TV-novinarstva Bosne i Hercegovine učestvovala su i danas učestvuju u radu TV Pink BH, a među najpoznatijim izdvajaju se Aleksandar Hršum, Almir Čehajić Batko, Dragan Marinković, Rabija Gatarić, Tanja Đurović, Naida Imamović, Aida Alilović, Sabahudin Topalbećirević i drugi.

Uprava

Uprava TV Pink BH rukovodi televizijom iz uredâ u Sarajevu i Banjoj Luci, koji direktno odgovaraju generalnom menadžeru i vlasniku Pink Media Groupe Željku Mitroviću. Generalno direktor Pink BH je Đorđe Sikimić, a funkcije zamjenika generalnog direktora, direktora marketinga i glavnog i odgovornog urednika obnaša Lajla Torlak.

Emitiranje

Program ove televizijske stanice namjenjen je generalnoj publici u Bosni i Hercegovini svih dobnih skupina. Trenutna geografska pokrivenost Bosne i Hercegovine signalom Pink BH televizije je 80%, što se odnosi na 63% ukupne populacije BiH. Program se emituje putem vlastitih tv predajnika i u sistemima kablovskih operatora u BiH. Pink BH je, u odnosu na ostale komercijalne stanice, 2005. godine zabilježila najveći udio gledanosti od 12%, te se plasirala na drugo mjesto ukupne gledanosti u BiH, odmah iza Federalne Televizije.[2]

Vlasništvo

Dana 24. aprila 2018. Željko Mitrović, vlasnik Pink Media Group, potvrdio je medijima da vodi pregovore o prodaji nacionalnih televizija Pink BH u BIH i Pink M u Crnoj Gori. Dana 5. juna 2018. Pink Media Group potvrdio je da će daljnji razvoj Pink grupacije usredsrediti na poslovanje u Srbiji i inozemstvu, razvoj kablovskih kanala, a Pink M i Pink BH prodani su Direct Mediji (United Media).

Dana 6. septembra 2018. United Media potvrdio je kupovinu Pink BH i objavio kako je osigurao kvalitetan program za gledaoce u BiH, s vrhunskim sportskim sadržajima (takmičenja nacionalne reprezantacije u Ligi nacija i kvalifikacije za EP 2020. i SP u Kataru 2022. i Liga prvaka od 2018. do 2022), zatim vrhunsku zabavu uz formate Grand produkcije (Zvezde Granda, Specijal Zvezde Granda, Praktična žena, Nikad nije kasno) i domaći serijski program (hrvatska dramska serija "Na granici").

Tokom oktobra 2018. Pink BH izvršit će rebranding u novu televiziju Nova BH.

Također pogledajte

Reference

Vanjski linkovi