Razgovor:AntiDayton: razlika između verzija

Idi na navigaciju Idi na pretragu
Kako neki pokret može biti anarhistički i zalagati se za *državni* poredak (bilokoji) u isto vreme? Ovo je sprdnja. --[[Korisnik:Ivan VA|Ivan VA]] ([[Razgovor s korisnikom:Ivan VA|razgovor]]) 03:49, 16 februar 2019 (CET)
: Slažem se sa Ivanom. Pored toga, ne sjećam se gdje piše da neki pokret mora biti zakonski registrovan ili organizacija. Ovaj pokret je već spomenut u vijestima, i to ga čini dovoljno relevantnim koliko ja vidim. Vrijedi isto pogledati primjere sa en.wiki. -- [[Korisnik:Edinwiki|<span style="font-family: Tahoma;"><b>Edin</b></span>]]<sup>([[Razgovor sa korisnikom:Edinwiki|<span style="color:green"><b>r</b></span>]])</sup> 12:08, 16 februar 2019 (CET)
:: Nek ostane. Nisam upoznat sa zakonskim odredbama u BiH. Ali mi nije jasno da se takav pokret može javno organizirati i pozivati na rušenje Ustavnih principa u BiH. Sličan primjer je bio u Austriji, organizacija koja se proglasila da ne priznaje poredak i zakon u Austiji, te su pripadnici te organizacije osuđeni na kazne zatvora. Inače mi nije cilj da rasravljam da li je to pokret ok ili ne. Radi sa samo o normama, da ne postavljamo facebook grupe na wiki.--[[User:AnToni|'''<span style="font-size:0.925em; font-family:'Bradley Hand ITC';"><span style="color:red;">A</span><span style="color:black;">n</span><span style="color:red;">T</span><span style="color:green;">o</span><span style="color:gold;">n</span><span style="color:black;">i</span></span>''']]<sub>([[Razgovor sa korisnikom:AnToni|<big><span style="color:red; font-family:'Bradley Hand ITC';">'''''R'''''</span></big>]])</sub> 12:45, 16 februar 2019 (CET)

Navigacija