Rachel Nichols: razlika između verzija

Idi na navigaciju Idi na pretragu
Rescuing 1 sources and submitting 0 for archiving.) #IABot (v2.0
[pregledana izmjena][pregledana izmjena]
m (Producent -> Filmski producent)
(Rescuing 1 sources and submitting 0 for archiving.) #IABot (v2.0)
Krajem februara 2004. dobila je glavnu ulogu u tada još neimenovanom dramskom pilotu u produkciji ''[[Fox Broadcasting Company]]ja''. Prema magazinu ''Variety'', njen je lik trebala biti "agentica iz Odjela za narkotike koja odlazi na tajni zadatak u jednu srednju školu".<ref>Michael Schneider, [http://www.variety.com/article/VR1117900564 "ABC paints fresco pilot"], 22. 2. 2004.</ref> Seriju su razvijali Todd i Glenn Kessler, a na kraju je dobila naziv ''[[Pogled iznutra]]'' (''The Inside''). Pilot-epizoda koju su napravili nije zadovoljila šefove studija, pa je doveden Tim Minear da napravi novi pilot za seriju krajem septembra 2004, zamijenivši Kesslerove na funkciji izvršnog [[filmski producent]]a i "pokretača" serije. ''Pogled iznutra'' trebala se emitirati u sredini TV-sezone, ali je pilot ponovo snimljen, pa je emitiranje serije odloženo. U novom konceptu Nicholsicin lik postao je tek pristigla [[FBI]]-agentica dodijeljena FBI-jevoj Jedinici za nasilne zločine u [[Los Angeles]]u. Premijera je bila u junu 2005, a reakcije kritike bile su različite; emitirala se u istom terminu kad i ''[[American Broadcasting Company|ABC]]''-jev [[ples]]ni šou ''Dancing with the Stars'', te je zbog slabe gledanosti prikazano samo 6 od 13 snimljenih epizoda.<ref>Carl Cortez, [https://web.archive.org/web/20061024073648/http://www.ifmagazine.com/feature.asp?article=1312 "Exclusive: Tim Meaner Talks The Beginning And End Of The Inside – Part 2"], ''iFMagazine.com'', 3. 8. 2005.</ref> Serija kasnije nije obnovljena.
 
Nakon ove serije Nichols je pronašla angažman u drugoj seriji – ''Alias'' (u 5. sezoni).<ref name="Saney"></ref> U njoj je glumila lik Rachel Gibson, stručnjakinje za [[računar]]e, koja je mislila kako radi za [[CIA]]-u, a ustvari je radila za opasnu [[terorizam|terorističku]] organizaciju – situacija slična onoj u kojoj se glavni lik ove serije [[Sydney Bristow]] ([[Jennifer Garner]]) nalazio u 1. sezoni. Otkrivši istinu, Gibson se pridružuje pravoj CIA-i i postaje Bristowicina štićenica. O radu u ovoj seriji Nichols je rekla: "Reći da je ovo najljepši set na planeti prilično je nepotpuno."<ref name="O'Hare">Kate O'Hare, [http://tv.msn.com/tv/article.aspx?news=206493 "Rachel Nichols Flies 'Solo' on ''Alias''"] {{Webarchive|url=https://web.archive.org/web/20121012003303/http://tv.msn.com/tv/article.aspx?news=206493 |date=12 Oktobar 2012 }}, ''Zap2it'', 9. 11. 2005.</ref> Njena uloga uključivala je dosta scena borbe, kao i Garnericina. Nichols je radila s Garnericinim ličnim trenerom<ref name="O'Hare"></ref>; rekla je da je "već znala da je [Garnericin] posao bio izuzetno težak. Ali nisam znala koliko je zapravo bio težak dok nisam počela trenirati za samo jednu borbu."<ref>Marisa Guthrie, [http://www.nydailynews.com/archives/entertainment/rookies-face-tough-alias-assignment-article-1.621671 "Rookies Face Tough ''Alias'' Assignment"], ''New York Daily News'', 27. 10. 2005.</ref> Nichols je pripremana da zamijeni Garner i postane glavni lik u seriji zbog Garnericine [[trudnoća|trudnoće]] (koja je ubačena u [[scenario]]). No ''Alias'' je otkazan u novembru 2005, čime je 5. sezona postala i posljednja.<ref>Michael Schneider, [http://www.variety.com/article/VR1117933558 "''Alias'' is calling it quits"], ''Variety'', 27. 11. 2005.</ref> "Mislim da su svi znali da serija neće funkcionirati bez Jennifer", rekla je Nichols, "ali ipak, pripremali su me za glavnu ulogu, tako da je bilo srceparajuće kad se otkazivanje desilo."
 
Imala je malu ulogu u romantičnoj drami ''[[Prodavačica (2005)|Prodavačica]]'', a glumila je i bebisiterku u ''Amityville hororu''. Za potonju ulogu nominirana je za ''[[Teen Choice Award]]'' za najbolju scenu vriska<ref>[https://web.archive.org/web/20080308035958/http://www.fox.com/tca2005/nominees.htm "Nominirani i dobitnici ''Teen Choice Awarda'' 2005."], ''FOX.com''</ref> i za ''[[MTV Movie Award]]'' za najbolje odglumljenu preplašenost.<ref>[http://www.mtv.com/ontv/movieawards/2006/ "MTV Movie Awards" 2006.], ''[[MTV]]''.</ref> Kasnije je otkrila kako se umalo nije pojavila na audiciji za ovaj film zbog njenog straha od [[pas]]a. "[Producent] Michael Bay ima ove divovske [pse]... I kad sam otišla na audiciju, došla sam u njegov ured i doslovno 3 ogromna psa bila su tu i umalo da sam se okrenula i otišla. Mislila sam nešto kao 'Ne, neću se prijaviti za ovaj film'. Ustvari, koristila sam te pse na audiciji da zamislim šta bi me najviše uplašilo."<ref>Fred Topel, [http://www.canmag.com/nw/9516-p2-rachel-nichols "Interview: Rachel Nichols on P2"], ''CanMag'', 6. 11. 2007.</ref> Film je od kritike dobio uglavnom negativne ocjene, ali je bio komercijalni uspjeh.<ref>[http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=amityvillehorror05.htm "The Amityville Horror (2005)"], ''[[Box Office Mojo]]''.</ref>

Navigacija